HoofdnieuwsRegionaal

50 jaar Museum het Admiraliteitshuis

DOKKUM – Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het museum in het Admiraliteitsgebouw in Dokkum gehuisvest werd en bij die gelegenheid haar naam veranderde van “Oudheidkamer Dockum en Omstreken” in “streekmuseum Het Admiraliteitshuis.” In het weekend van 9 en 10 november staan we daar uitgebreid bij stil.

Op zaterdag 9 november worden vooral activiteiten voor gezinnen georganiseerd. Sara van Aitzema (in kleding uit 1697) en andere figuranten in (Fries)kostuum, ontvangen de bezoekers. Voor kinderen is er een leuke verkleedpartij of een speurtocht met Mark en Ant. Om 14.00 uur is er een gratis workshop portretboetseren voor kinderen en hun ouders.

Zondag 10 november staat in het teken van de collectie. De rondleiders van het museum vertellen bij zes hoogtepunten in de collectie. Welke objecten dit zijn blijft tot die zondag geheim. Directeur-conservator Ihno Dragt onthult twee niet eerder geëxposeerde en recent gerestaureerde schilderijen en neemt een bijzonder en kostbaar antiek kostuumboek in ontvangst, geschonken door textielconservatrice mw. L. Schurer-de Haan.

Om 16.00 uur verzorgt Ihno Dragt een lezing met het thema ‘Kleur’ In het Hellinghûs. Opgeven is verplicht, via [email protected] of 0519 293 134.

Restauratie stoplap

Tijdens het weekend wordt er geld ingezameld om de restauratie van een stoppenlap mogelijk te maken. Op de randen van deze lap uit 1771 zit een dikke laag lijm, die verwijderd moet worden. De lap is afgelopen jaar aan het museum geschonken en heeft 25 verschillende soorten stoppen. Geïnteresseerden kunnen een aandeel in de restauratie kopen voor € 25,00.

Het hele weekend is er een kleine antiekmarkt en donateurs hebben 10% korting op aankopen in de winkel (niet op boeken en antiek).

Het museum is beide dagen open van 13.00 tot 17.00 uur.  Donateurs hebben gratis toegang. Andere geïnteresseerden betalen de normale toegangsprijs of kunnen donateur van het museum worden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button