Sport

WTOC niet opgewassen tegen VIOD

OUDWOUDE – WTOC moest het zaterdagmiddag opnemen tegen VIOD uit Driesum. Een wedstrijd die heel belangrijk was voor de strijd in de onderste regionen in de derde klasse B. De Driesumers wonnen het duel met 1-4. Nadat Nyckle-Durk van der Valk van VIOD een vrije trap over het doel knalde werd WTOC in de beginfase gevaarlijk maar Jaap de Bruin zag zijn poging na goed werk van broer Tedo rakelings naast het VIOD-doel verdwijnen.

Aan de overkant kopte Roelf van der Veen in de handen van doelman Jelle-Geert Pompstra die de geblesseerde Geoffrie Hoiting verving. Spits Jelmer Visser knalde uit de draai rakelings over het doel van Pompstra. De gasten namen daarna toch de leiding. Via Sjoerd Visser kwam de bal bij Nyckle-Durk van der Valk die doelman Pompstra van dichtbij geen schijn van kans gaf, 0-1. VIOD ging op jacht naar de tweede treffer maar Jelmer Visser schoot naast en Pompstra redde uitstekend bij een kans van Sjoerd Visser. De WTOC-doelman was echter kansloos toen Jelmer Visser vanaf de rand van het strafschopgebied de uiterste hoek vond, 0-2. Toch kwam WTOC terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Berend-Jan Prins werd keihard ingekopt door verdediger Taede van der Ploeg, 1-2.

Vrijwel direct na de thee hadden de gasten weer succes. Invaller Erik van der Veen (voor de geblesseerde Ruben Roodhart) leverde een uitstekende voorzet af die door Bauke Visser bij de tweede paal in een doelpunt werd omgezet, 1-3. WTOC probeerde iets terug te doen maar verder dan een schot van Berend-Jan Prins (naast) en Sipke Bijlstra (in de handen van doelman Rutger Adema) kwam de ploeg uit Oudwoude niet. Dat Bauke Visser in de slotseconden nog 1-4 scoorde was louter goed voor de statistieken.

foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button