HoofdnieuwsRegionaalVideo's

60-jarig jubileum Concours Hippique in Buitenpost (video)

BUITENPOST – Woensdag werd de 60e editie van het Concours Hippique in Buitenpost gehouden. Paardensportliefhebbers uit het hele land kwamen weer massaal naar Buitenpost.  Eén van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland en ieder jaar weer garant voor duizenden bezoekers. Dit jaar was het een speciale editie door het 60-jarig jubileum van het Concours Hippique in Buitenpost.

Naast de diverse tuig- en springrubrieken werd er tijdens het jubileum maar liefst vier grote Kampioenschappen verreden, kampioenschap tweespan Fries Ras, kampioenschap fokmerries Fries Ras, kampioenschap enkelspan tuigpaarden en kampioenschap Damesklasse Hackney’s. Vast onderdeel op het programma is ook dit jubileumjaar de Grote Prijs van Buitenpost Springen. De rubriek met deelnemers uit het hele land, zorgt altijd voor veel sensatie, actie en snelheid.

Ter gelegenheid van het jubileum reed ‘s ochtends half 12 de fameuze Heineken Bierkoets naar het concoursterrein. De fameuze Heineken Bierkoets traditioneel getrokken door vier imposante Shires is altijd een lust voor het oog. De Bierkoets vertrok vanaf het Jeltingahuis met een speciale delegatie, waaronder Burgemeester Gerbrandy en loco-Commissaris van de Koning de heer Johannes Kramer en de wethouders Jan Lammers en Marten v/d Veen. De koets werd gevolgd door een authentieke Paardentram met genodigden en ging naar het concoursterrein aan de Mejontsmastraat. De Paardentram ging daarna haar weg vervolgen naar Haersmahiem, waar bewoners onder begeleiding een rit door het dorp konden maken.

[youtube_video id=”UUyUvUcMknE”]

Foto’s Fokke Jongsma Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button