Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

8 maart Internationale Vrouwendag en Filmhuis Kollum

KOLLUM – Ook dit jaar besteed het Filmhuis Kollum aandacht aan Internationale vrouwendag. Komende zaterdag vanaf 20.00 uur wordt er een film vertoond waar de rol van de vrouw in al haar aspecten aan de orde komt. Alle vrouwen en mannen zijn van harte welkom op deze extra filmavond in ons mooie filmhuis. De opbrengst van de avond gaat naar vrijkaarten voor alle vrouwen die gebruik maken van de voedselbank in Kollum. Kijk op de site van Filmhuis Kollum voor meer informatie over de inhoud van de film. www.filmhuiskollum.nl

 8 maart en Voedselbank Kollum

Elk jaar is 8 maart de dag om stil te staan bij vrouwen die het niet zo makkelijk hebben als wij hier in Nederland. Dat is dan ook de reden dat de opbrengst uit de entreegelden altijd naar een goed doel gaan. Dit jaar hebben we gekozen voor een goed doel dicht bij huis. Voor alle vrouwen die gebruik maken van de voedselbank worden er twee vrijkaarten met gratis consumptie beschikbaar gesteld. De vrijkaarten kunnen tot en met 8 maart 2015 worden gebruikt. De vrouwen kunnen zelf weten of ze deze willen gebruiken voor een eigen avondje uit of deze gebruiken voor hun  kinderen en een kinderfilm.

Wij vinden het wel een mooi idee dat naast het voedsel van de voedselbank ook het geestelijke voedsel d.m.v. een fijne film in een mooie ambiance kan worden aangeboden. Op deze manier kunnen de vrouwen even genieten van een avondje uit.

Internationale solidariteit en Amnesty Nederland

Naast het vertonen van de film is Amnesty Nederland ook aanwezig om aandacht te vragen voor vrouwen die in slechte omstandigheden verkeren. Er is de mogelijkheid om een kaart te schrijven voor de Chinese  Liu Xia, zij is de echtgenoot van Liu Xiaobo, die in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg toegekend. Liu Xia zit  al jaren in huisarrest .Toen het Nobelprijs comité op 8 oktober 2010 bekend maakte dat Liu Xiaobo laureaat was, werd Liu Xia onder illegaal huisarrest geplaatst. Internationale Solidariteit is  belangrijk en door het schrijven van een kaart wordt de druk op de Chinese regering vergroot.

Filmhuis Kollum

Kom dus 8 maart naar  Filmhuis Kollum en neem je vriend(in) mee!

Aanvang 20.00 uur.

Reserveren gewenst, 0511 452282, dag en nacht bereikbaar.

Entree 5 euro.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button