HoofdnieuwsRegionaal

8 maart Internationale Vrouwendag in Filmhuis Kollum

KOLLUM – Op 8 maart, internationale vrouwendag zal Filmhuis Kollum een film vertonen die past bij het thema wat dit jaar is gekozen; Vanuit eigen kracht. Elk jaar organiseert Filmhuis Kollum in het kader van 8 maart een filmvoorstelling. Uiteraard zijn alle vrouwen én mannen van harte welkom!

De avond begint om 21.00 uur. Reserveren aanbevolen 0511-452282 (dag en nacht)

 

Opbrengst en goed doel

 

Het is een goede traditie van Filmhuis Kollum om op Internationale Vrouwendag de opbrengst van de entree  te schenken aan een organisatie die zich inzet voor mensen die het minder goed hebben dan wij.  Dit jaar is er gekozen voor Platform tegen vreemdelingen haat.

Racisme is nog steeds onder ons, bewust of onbewust discrimineren wij. Filmhuis Kollum wil deze stichting steunen om racisme te voorkomen.

 

Platform tegen vreemdelingenhaat.

 

Het Platform staat open voor andere groepen, wil bundelen, verbreden en samenwerken met groepen en individuen die racisme van de hand wijzen. Daarnaast kan het Platform worden gevraagd steun te verlenen aan acties die anderen organiseren.

Het Platform is een onafhankelijke organisatie en is niet verbonden aan een politieke of religieuze stroming.

Het Platform Stop Racisme & Uitsluiting richt zich tegen iedere vorm van racisme zoals islamofobie, antisemitisme, homofobie en andere vormen van discriminatie en vreemdelingenhaat.

Het heeft als doel om zowel lokaal als landelijk een stem te geven aan al die mensen die tegen iedere vorm van racisme zijn en tegen het huidige politieke klimaat in Nederland, waarin zondebokpolitiek overheerst en de vrijheid van meningsuiting steeds meer misbruikt wordt om te kunnen discrimineren.

 

Info: Aanvang 21.00 uur.

Entree : 5 euro

Filmhuis Kollum, Oostenburgstraat 2  Kollum.   

E-mail: [email protected]  

website: www.filmhuiskollum(voor  meer informatie over de film)

Voor meer activiteiten in Fryslân op en rond 8 maart de internationale vrouwendag kijk op http://www.partoer.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button