EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

8de editie van de Wrotrun weer in aantocht

KOLLUMERZWAAG – Wat 7 jaar geleden begon als bijprogramma tijdens het Koninginnedag feest in Kollumerzwaag groeit langzaam aan uit tot een op zichzelf staand spektakelstuk. Was de eerste editie al een succes met 40 deelnemers, vorig jaar werd een record geboekt van 400 deelnemers. ‘Natuurlijk zijn we nog niet uitgegroeid’ aldus Hans Feenstra, voorzitter van stichting Wrotrun, ‘we gaan ervan uit door te kunnen groeien tot 750 deelnemers’.  De organisatie hoopt dat aantal al tijdens de komende editie van 26 april te benaderen.

Afgelopen jaren werd met steun van Plaatselijk Belang, Oranjevereniging, Ondernemersvereniging en het dorpshuis De Trije Doarpen de Friese survival georganiseerd. Zonder deze steun was dat niet geworden wat het nu is en uiteraard hoopt men dat deze steun voor de komende jaren gehandhaafd blijft. ‘Naast deze steun zijn we als stichting op zoek gegaan naar sponsoring’ aldus Feenstra, ‘want als het evenement groter wordt, nemen uiteraard de kosten toe’.  De stichting is daarom op zoek gegaan naar diverse sponsoren en heeft al  snel in Gommers Houtbouw uit Kollumerzwaag een hoofdsponsor gevonden. Met de steun van Gommers Houtbouw kan nu professioneler te werk worden gegaan. Een voorbeeld daarvan is reclame maken, sinds  1 januari wordt op elk survival-evenement geflyerd, de eerste reacties daarop zijn al heel positief.

Zoals reeds vermeld gaat dit jaar editie 8 van start. De bedoeling is om op zaterdag 26 april, Koningsdag, om half één bij de Trije Doarpen in Kollumerzwaag het startschot te lossen voor de eerste deelnemers. ‘Na vorig jaar een geslaagde proef te hebben gedaan met een massastart, gaan we dat ook dit jaar weer toepassen’, aldus Hans Feenstra. ‘Natuurlijk kijken we  hoe groot de groepen maximaal kunnen zijn, we willen geen onnodig oponthoud voor de deelnemers’.

Het parcours zal ook dit jaar niet veel afwijken van voorgaande jaren, het is toch de bedoeling er een spektakel van te maken dat dwars door het dorp gaat. Wel zullen er weer andere hindernissen gemaakt worden, zo is het de bedoeling de hindernissen door sponsoren te laten adopteren en ook samen met hen te bouwen.  Om deel te nemen aan de Wrotrun kan er vanaf 1 februari  online ingeschreven worden via de website www.wrotrun.nl. Schrijf op tijd in want vol=vol.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button