HoofdnieuwsRegionaal

9 maanden- en Kinderbeurs in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag was er een spetterende 9-maanden en kinderbeurs in de Trije Doarpen te Kollumerzwaag, georganiseerd door Kinderopvang Dondersteen. In 2013 vond deze beurs ook plaats, bij het gebouw van de Dondersteen zelf. Dit was destijds een groot succes, eigenlijk bijna te groots voor de ruimte van de Dondersteen zelf. De eigenaresse van de kinderopvang, Ida Houkes, had daarom dit jaar gekozen om de beurs nu in het dorpshuis de Trije Doarpen te organiseren. Wederom een groot succes! Dit keer was weer een groot deel van dezelfde standhouders aanwezig, aangevuld met nog een aantal extra. Aanwezig waren onder andere de kraamzorg, de verloskundigenpraktijk Kollum, Moeders voor Moeders en de GGD (consultatiebureau). Ook waren er een taartenmaker, nagelstyliste, allerlei kledingzaken en speelgoedzaken van de partij.

Voor de kinderen was er buiten een springkussen met een glijbaantje, waarop de kinderen hun energie kwijt konden. Binnen was er voor de kinderen onder andere de mogelijkheid om geschminkt te worden, een suikerspin te eten, prijzen te winnen bij verschillende stands.

Wat dit jaar nieuw was, was dat er een modeshow gelopen werd door kinderen! Er werd kleding geshowd door baby’s, maar ook door grotere kinderen. De kledingzaken of -lijnen die hier aan mee deden waren onder andere TomDu, FiaLia en Klean en sa.

Vooraf aan deze dag konden de kinderen een kleurplaat inleveren bij de kinderopvang. De kinderen die een prijs gewonnen hebben zijn:

Nyncke Bos, 3 jaar

Berber Riemersma, 6 jaar

Ilse Smid, 1 jaar

Lyncke Klaver, 6 jaar

Géanna de Boer, 6 jaar

De prijsjes voor de kinderen zijn beschikbaar gesteld door Windekind, Heksie Peksie en de Dondersteen. De kinderopvang Dondersteen kijkt terug op een geslaagde dag, waar veel bezoekers op afgekomen zijn en waar ook zeker aan de kinderen werd gedacht!

foto’s  Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button