RegionaalSport

WTOC wint in storm van Marrum

OUDWOUDE – Zaterdagmiddag stond de wedstrijd WTOC- Marrum op het programma. Sinds de samenvoeging van de gemeenten in Noord Oost Friesland is dit een gemeentelijke derby geworden. Dat dat gevoel nog niet zo leefde bleek na de wedstrijd toen dit historische feit pas opgemerkt werd. WTOC had in de winterstop geoefend tegen Buitenpost 2 en Jubbega 2, Marrum had gespeeld tegen Stiens 2. Het is altijd afwachten hoe de teams uit de winterstop komen.

WTOC miste de vaste krachten Berend Jan Prins en Jitse Keizer en ook Marrum miste de nodige spelers, flink puzzelen voor de technische staf van beide clubs dus.  De harde wind zorgde er met name in de eerste helft voor dat er weinig viel te beleven.  Het voetbal was niet goed, wel spannend. Het venijn zat hem in de staart van de 1e helft, WTOC was dikwijls in de aanval geweest zonder echt gevaarlijk te worden. WTOC stond verdedigend even niet goed toen Marrum weer een snelle aanval begon die prima werd afgerond door Jan Zagema. Ruststand 0-1.

Vlak na rust scoorde Jaap de Bruin de terechte gelijkmaker tegen de jonge ploeg uit Marrum.  Halverwege de 2e helft maakt Jaap de Bruin de 2-1, in die fase was WTOC de bovenliggende partij.  WTOC probeert de 3- 1 op het scherm te krijgen, talloze kleine mogelijkheden en enkele grotere kansen.  Marrum ging steeds meer op de counter loeren en kreeg ook enkele mogelijkheden. Het harde werken van Marrum werd beloond, 5 minuten voor tijd wordt de 2-2 gemaakt door Freddy Hoekstra. WTOC oogt teleurgesteld maar stroopt de mouwen nog even op. Een vrije trap van Sybren Bosma wordt gered door keeper Roersma van Marrum. Vanuit de corner die dat opleverde weet Sybren Bosma tegen het einde van de wedstrijd de 3-2 voor de thuisploeg op het scorebord te zetten. Een ware ontlading. Na ruim 94 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Nijemcevic voor het eindsignaal. Een opluchting voor alles met een WTOC hart, over de gehele wedstrijd en met name de 2e helft  bekeken een terechte uitslag. Volgende week voor WTOC de uitwedstrijd naar buur Oostergo in EE, Marrum mag thuis aantreden tegen VCR.

WTOC – Marrum 3-2