HoofdnieuwsRegionaal

Aanbesteding Brede School in De Westereen binnen Friese arbeidsmarkt

DAMWÂLD – Het college van de gemeente Dantumadiel heeft besloten om de bouw van de Brede School inclusief het jongerencentrum en de sportaccommodatie aan te besteden. Hiervoor zullen een aantal bouw- en installatiebedrijven die opereren in de Friese arbeidsmarkt worden uitgenodigd.

Het college vindt dat er binnen de Friese arbeidsmarkt voldoende bedrijven zijn te vinden die in staat zijn om de Brede school te bouwen tegen een marktconforme prijs. Het aanbestedingsbeleid biedt ruimte om in dit geval niet landelijk maar binnen de Friese arbeidsmarkt bouw- en installatiebedrijven uit te nodigen.De aanbesteding zal starten nadat de gemeenteraad eind dit jaar een besluit heeft genomen over het beschikbaar stellen van budget voor de bouw.

De brede school in De Westereen moet een centrum worden waarin een school, bibliotheek, sportaccommodatie en jeugdcentrum worden gehuisvest. Verschillende functies die elkaar versterken en veel voordelen hebben van het onder één dak gehuisvest worden. De bouw van de brede school maakt onderdeel uit van het Centrumplan De Westereen. Dit is een omvangrijk plan waarbij verschillende projecten in samenhang met elkaar de leefbaarheid van De Westereen moet versterken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button