HoofdnieuwsRegionaal

Aandacht voor bevrijding in Meckama State

KOLLUM – Woonzorgcentrum Meckama State van Noorderbreedte besteedt dit jaar meer dan andere jaren aandacht aan de bevrijding. Dit omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Veel bewoners van Meckama State hebben de oorlog en de bevrijding meegemaakt, ieder op zijn eigen manier. Voor de activiteiten op 28 en 30 april is iedereen welkom.

 

Films over bevrijding van Kollum

Op 28 april toont Meckama State twee films die te maken hebben met de bevrijding van Kollum, films van Jan Numan en Steven Braaksma. Beide heren zullen een toelichting geven op hun film.De film van Numan bevat originele beelden van de bevrijding van Kollum en de onthulling van het monument bij de Soensterdijk door de koningin.

Braaksma heeft filmbeelden van de Bevrijdingsdag van 2005, 60 jaar na de bevrijding. Te zien zijn de intocht van veteranen in Kollum met vele oude legervoertuigen en de speciale herdenking bij de Soensterdijk.

Inez Timmer als Lili Marleen
Op 30 april is er in Meckama State een optreden van zangeres Inez Timmer, getiteld: ‘Lili Marleen, eeuwfeest van een schuldig lied’. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de tekst van het wereldberoemde lied “Lili Marleen” werd geschreven. Geen lied werd zoveel vertaald als Lili Marleen, geen lied bracht zoveel troost en weemoed.
Zangeres Inez Timmer neemt u bij de hand en leidt u, met het lied als rode draad, langs de levens van de sterren van begin 20e eeuw, langs de gevoelens van miljoenen soldaten en burgers aan alle fronten. Lili Marleen vertelt ons veel, over vroeger, over de angst voor oorlog en het verlangen naar vrede. En over de ‘schuldige keuzes’ die we moeten maken, ook in deze tijd.

-Dinsdag 28 april: Films over de bevrijding van Kollum.
-Donderdag 30 april: ‘Lili Marleen, eeuwfeest van een schuldig lied’.
Beide activiteiten vinden plaats in Meckama State en beginnen om 14.30 uur. De entreeprijs is op beide middagen € 5 (incl. koffie/thee).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button