Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Aanleg glasvezel Sibrandahûs gaat definitief door

DOKKUM – Bewoners Sibrandahûs e.o. melden zich massaal aan voor Glasvezel van Kabelnoord
Dokkum – In november start Kabelnoord met de aanleg van glasvezel naar Sibrandahûs en Jannum. Na een succesvolle bewonersavond afgelopen september in Rinsumageest meldden de aangeschreven bewoners zich massaal aan als nieuwe abonnee en stemden in met een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Matty van der Bij (Jannum): “Het is uniek dat Kabelnoord naar dit stukje buitengebied een supersnelle glasvezelverbinding gaat leggen, hier konden wij alleen maar op hopen! Wat ons via VARA’s Kassa niet lukte, kan nu via Kabelnoord wel. Internet is de toekomst en we hadden altijd maximaal 3 Mbps tot onze beschikking. Komende jaren zal steeds meer dienstverlening via internet gaan. Niet alleen internetbankieren maar ook zorg op afstand zal een grotere rol gaan spelen. Ik ben ontzettend blij dat wij thuis glasvezel krijgen. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst.”

Tijdelijke subsidieregeling Provincie Fryslân
Afgelopen mei deed Kabelnoord een beroep op een tijdelijke subsidieregeling bij de Provincie Fryslân. De subsidieregeling is bestemd voor gebieden waar momenteel nog geen kabel- of glasvezelaansluiting aanwezig is. Onlangs werd de subsidie voor het aansluiten van percelen in en rondom Sibrandahûs toegekend aan Kabelnoord. Voorwaarde is dat het werk voor 16 december begint en de betrokkenen voor 1 juli 2015 zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Niek Geelhoed: “Het is prachtig dat de bewoners massaal gebruik maken van dit tijdelijke aanbod van de Provincie Fryslân en Kabelnoord. Een glasvezelaansluiting betekent direct waardevermeerdering van een woning en zorgt ervoor dat ook de bewoners van dit buitengebied  de beschikking krijgen  over een stabiele en snelle (internet)verbinding. Nu blijkt dat meer dan 90% van de aangeschreven bewoners een abonnement op deze toekomstbestendige glasvezelaansluiting wil hebben, gaat de schop in november de grond in. Wij zijn ontzettend tevreden over de belangstelling.”

Alle betrokkenen hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen dat de aanleg van glasvezel doorgaat. De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel naar Sibrandahûs zijn gestart; de aanlegvergunningen bij de gemeente Dongeradeel, Dantumadiel en Ferwerderadiel zijn aangevraagd en er wordt momenteel een definitief plan van aanleg gemaakt. Door de tijdelijke subsidieregeling en de aanwezigheid van een glasvezelknooppunt in Dokkum is Sibrandahûs het enige buitengebied dat nu al wordt voorzien van glasvezel; de rest moet nog even geduld hebben.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button