HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

KOLLUM – Abiant Holding, de grootste uitzendorganisatie van Noord-Nederland, neemt @WORK Personeelsdiensten over. @WORK is een allround uitzendbureau met vestigingen in Drachten en Kollum. Met deze overname versterkt Abiant haar marktpositie in Friesland aanzienlijk.

Met ingang van 4 oktober 2023 is @WORK, naast de sterke merken Abiant Uitzendgroep, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie, met behoud van de eigen merknaam als vijfde label toegevoegd aan Abiant Holding BV. De overname van @WORK is een goede aanvulling op het dienstenpakket en het vestigingennetwerk van Abiant. Bovendien sluiten de branches waar beide organisaties actief in zijn, goed op elkaar aan.

De overname van @WORK ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische stap. Jongsma: “Dankzij de overname kunnen we elkaars propositie versterken en de beste manieren om te werken met elkaar uitwisselen. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeimogelijkheden, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze kennis en expertise met @WORK te delen. Met name op het gebied van werving en selectie, arbeidsmigranten en digitalisering, maar ook op het gebied van jobcoaching en werken en leren.”

Jongsma benadrukt dat de overname geen personele gevolgen zal hebben voor zowel de werknemers van @WORK als die van Abiant. Ook de persoonlijke werkwijze zal hetzelfde blijven. Jongsma: “De cultuur van @WORK kenmerkt zich als laagdrempelig en met hart voor de klant. Deze kenmerken sluiten perfect aan bij de cultuur van Abiant.”

 Doorgroeien
Rommie Woudstra, Directeur van @WORK: “We zien in Abiant een ideale partner om onze organisatie naar een volgende fase te brengen door de groeimogelijkheden te benutten. Abiant is een grote speler in het Noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij hebben een groot netwerk en bieden een breed pakket aan personeelsdiensten. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers en flexkrachten nog beter van dienst zijn en laten profiteren van een uitgebreider dienstenpakket.”

 @WORK
@WORK is een uitzendbureau met twee vestigingen in Drachten en Kollum, is NBBU lid en NEN gecertificeerd. @WORK bestaat sinds 2007 en heeft 14 medewerkers in dienst. Wekelijks zijn er ruim 750 flexkrachten via @WORK aan het werk in verschillende branches, waaronder de productie, bouw en transport. @WORK heeft zich ontwikkeld tot een allround uitzendbureau met een sterke positie in het MKB en is primair actief in de provincie Friesland.

Abiant
Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant Holding bestaat uit twee businessunits waar via dagelijks ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn, namelijk Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum) en MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten). Daarnaast heeft Abiant Holding een strategisch belang in online werkplatform Maqqie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button