HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zoeken Cyberagents

BUITENPOST – Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel starten deze week met het gezamenlijke project Hackshield. Het project richt zich op de online weerbaarheid van jongeren tussen de 8 en 12 jaar. Cybercriminaliteit is namelijk een groeiend probleem, ook in onze gemeenten.

De politie en burgemeester kunnen daarom wel wat hulp gebruiken. Zij zijn op zoek naar Junior Cyber Agents die zichzelf, hun omgeving en de gemeenten kunnen beschermen tegen online gevaar. De kinderen die uiteindelijk de beste Cyber Agents worden mogen een dagje meelopen met de politie en worden gehuldigd door de burgemeester.

Online weerbaarheid van jongeren
Hackshield is een cybergame gericht op de online weerbaarheid van jongeren tussen de 8 en 12 jaar. Door middel van het spelen van dit spel worden  jongeren zich bewust van de gevaren op het internet. Ze leren hoe een hacker informatie probeert te stelen en hoe ze zich daartegen kunnen beschermen. In het spel worden de kinderen ook gestimuleerd om hetgeen wat ze leren te vertellen aan hun ouders, opa’s en oma’s, etc.

Samenwerking met de politie

Beide gemeenten zijn samen met de politie aangesloten bij deze digitale beweging. Om jongeren te enthousiasmeren is er  een promotievideo opgenomen. In deze video staan kinderen uit beide gemeenten centraal als de helden die de burgemeesters behoeden voor een hacker. Om het project extra onder de aandacht te brengen bezoeken de gemeenten en politie ook scholen.

Hoe word ik een Junior Cyber Agent

Op www.joinhackshield.com/gemeente/Achtkarspelen en www.joinhackshield.com/gemeente/Tytsjerksteradiel kun je je aanmelden als Junior Cyber Agent. Ook kun je hier de video bekijken en meer informatie over het project vinden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button