HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen erkent aansprakelijkheid voor gevolgen instorten dug-out Twijzel

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen erkent aansprakelijkheid voor de gevolgen van het instorten van de dug-out in Twijzel op 21 mei 2014. De verzekeraar zal een schaderegelaar inschakelen om met de direct betrokkenen de aard en omvang van de schade te inventariseren.

Op woensdag 21 mei 2014 stortte een stenen dug-out in op het sportpark van Twijzel waarbij een 10-jarig meisje kwam te overlijden en 5 andere kinderen gewond raakten. Naar aanleiding van dit ernstige incident wordt door het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland onderzocht of strafrechtelijk gezien sprake is van schuld.

Vorige week vrijdag heeft burgemeester Gerbrandy een gesprek gehad met familie De Bruin. In dit gesprek kwam duidelijk naar voren dat er grote behoefte is aan het erkennen van aansprakelijkheid. De gemeente heeft toegezegd om deze week duidelijkheid te verschaffen. De gemeente erkent dat zij als eigenaar van het sportveld ook eigenaar was van de dug-out en aansprakelijk is voor de gevolgen van het instorten daarvan.

Achtkarspelen realiseert zich dat het lang heeft geduurd voordat aansprakelijkheid is erkend. OM, politie en gemeente hebben direct na het incident afgesproken om in afwachting van het onderzoek geen uitspraken te doen die het onderzoek kunnen belasten. Dit heeft de gemeente mede gedaan in de verwachting dat de uitkomsten van het onderzoek van het OM voor de zomervakantie bekend zouden zijn. De gemeente begrijpt dat het OM de tijd neemt om het onderzoek zorgvuldig uit te voeren. Maar nu de resultaten lang op zich laten wachten, stelt de gemeente de belangen van de betrokken families en sportverenigingen voorop.

Burgemeester Gerbrandy heeft vanaf het begin aangegeven dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt en er alles aan wil doen om de direct betrokkenen zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. ‘Als de betrokken families vinden dat we hierin zijn tekortgeschoten dan bieden we hiervoor onze excuses aan,’ aldus Gerben Gerbrandy.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button