HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen experimenteert met elektrische rijden

BUITENPOST – Dinsdagmiddag werd aan Wethouder Jan Lammers  (duurzame ontwikkeling) van de gemeente Achtkarspelen de sleutels van een elektrische Peugeot iOn door projectleider Maarten van Asperen  van Drive4Electric overhandigd. De gemeente Achtkarspelen krijgt een week lang de beschikking over een elektrische Peugeot iOn.

Drive4Electric stimuleert elektrisch vervoer in Fryslân en stimuleert werkgelegenheid op dit gebied. Van 13 tot en met 20 november kunnen bestuurders en medewerkers van de gemeente Achtkarspelen kennis maken met elektrisch rijden. De ervaringen van de bestuurders met de auto worden getwitterd.

Jan Lammers heeft de rest van de dag de beschikking over de auto. “Ik heb vandaag diverse afspraken, daar kan ik nu dus helemaal klimaatneutraal naar toe.” Na de uitleg over het opladen van de auto was het natuurlijk tijd voor een proefritje én natuurlijk een tweet.  U kunt de gemeente Achtkarspelen of de twitterauto volgen via @achtkarspelen en #twitterauto. Achtkarspelen heeft duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Afgelopen zomer opende Achtkarspelen 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button