HoofdnieuwsRegionaal

‘Achtkarspelen kiest voor een gezonde start’

BUITENPOST – Vrijdag 30 november opent wethouder Klaas Antuma samen met jonge moeders en hun baby’s de borstvoedingscampagne ‘Achtkarspelen kiest voor een gezonde start’. Moeders uit Achtkarspelen zijn samen met hun baby vanaf 14.30 uur van harte welkom op het gemeentehuis in Buitenpost. Alle aanwezige moeders en baby’s worden door een kinderfotograaf van Fotostudio Pluk uit Surhuisterveen gratis gefotografeerd.

Het doel van de borstvoedingscampagne is dat meer moeders langer borstvoeding geven omdat het goed is voor de gezondheid van moeder en kind. Met de campagne worden openbare locaties in de gemeente aangemoedigd een campagnesticker ‘Voeden kan hier’ op de deur te plakken zodat het voor moeders mogelijk en makkelijker wordt om borstvoeding te geven op diverse openbare plekken in de gemeente.

Passend aanbod voor ouders

De gemeente besloot vorig jaar op basis van het onderzoeksrapport ‘Achtkarspelen zwangert mee’ (GGD Fryslan, november 2011)  een passend aanbod voor aanstaande ouders in 2012 te subsidiëren. De opdracht is toen gegund aan Isis Kraamzorg. Isis Kraamzorg heeft zwangerschapscursussen uitgevoerd en daarnaast heeft ze de app ZwangerschAppsAssistent laten ontwikkelen. Zwangeren krijgen praktische informatie van dag tot dag over de groei van hun kind, tips voor een gezonde leefstijl en informatie over activiteiten in de buurt. Het afgelopen half jaar is deze app al 70 keer gedownload.

Ook voor het jaar 2013 krijgen kraamzorgorganisaties die actief zijn in de gemeente Achtkarspelen tot 1 december de mogelijkheid een offerte uit te brengen. Net als vorig jaar is het belangrijk dat de voorlichting compleet en multidisciplinair is, dus aandacht aan de periode voor, tijdens en na de bevalling. Daarnaast moet het gaan over de inhoudelijke thema’s die de zwangeren in het onderzoek hebben aangegeven, bijv. een gezonde leefstijl.

Deze initiatieven zijn voorbereid in de Denktank Prenatale Voorlichting Achtkarspelen (kraamzorgorganisaties, verloskundigenpraktijken, Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân, jeugdgezondheidszorg GGD Fryslân, CJG Achtkarspelen, afdeling Samenleving van de gemeente). Meer informatie staat ook op www.cjgachtkarspelen.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button