Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen lanceert Afvalapp op Dag van de Duurzaamheid

BUITENPOST – Voor alle inwoners van Achtkarspelen is vanaf vandaag de gratis Afvalapp van Omrin beschikbaar. Met de app kun je makkelijk zien wanneer je welke container aan de weg moet zetten, het bevat een scheidingswijzer waarin eenvoudig is op te zoeken welk afval in welke container hoort en inwoners kunnen het ophalen van grofvuil aanmelden via de app. Wethouder Max de Haan is blij met de app. “Maklik! Eartiids moast ik noch wolris op it lêste momint mei de kliko nei de dyk drave. Mar no krij ik op’e tiid efkes in seintsje”.

Wethouder Max de Haan lanceerde samen met de directeur van Omrin, John Vernooij, en Wouter Slotegraaf van Freed de Afvalapp. Freed uit Surhuisterveen is gespecialiseerd in mobiele en interactieve oplossingen en heeft de afvalapp voor Omrin ontwikkeld. Achtkarspelen is de derde gemeente in Friesland die gebruik maakt van deze app. “Heel leuk natuurlijk dat ook onze eigen gemeente nu gebruik maakt van de app” aldus Wouter Slotegraaf. Naast de app blijft de papieren afvalkalender en scheidingswijzer gewoon bestaan, net als de mogelijkheid om via de website van Omrin een digitale kalender te downloaden. De Omrin Afvalapp is beschikbaar voor Android en voor iOS (iPhone en iPad) .

Dat Achtkarspelen de app lanceert op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid is geen toeval.  Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is om te laten zien dat duurzaamheid past in het dagelijks leven. Goede afvalscheiding zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk restafval ontstaat en zoveel mogelijk stromen kunnen worden hergebruikt. Goed voor het milieu en ook goed voor de portemonnee. Want het verwerken van restafval is kostbaar, afval goed scheiden zorgt ervoor dat de afvalstoffenheffing niet onnodig duur wordt. De gemeente verwacht dat de Afvalapp hier zijn bijdrage aan kan leveren.

 

Foto: gemeente Achtkarspelen

Op de Dag van de Duurzaamheid lanceerden John Vernooij, directeur van Omrin, Max de haan, wethouder Achtkarspelen en Wouter Slotegraaf van Freed de Afvalapp.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button