Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen rijdt elektrisch

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen stelt voor dienstreizen van haar medewerkers een elektrische auto beschikbaar. Vorig jaar heeft de gemeente een week lang een dergelijke auto kunnen uitproberen en dat is toen goed bevallen. Daarom stelt Achtkarspelen, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, een elektrische auto beschikbaar voor dienstreizen.

De kosten voor de auto worden gefinancierd uit de vermeden kilometerdeclarties die de medewerkers anders voor dergelijke reizen inleverden. Ook levert de auto een belangrijke bijdrage aan een vermindering van CO2 uitstoot. Uit een eerder onderzoek bleek dat een relatief grote milieubelasting van de gemeente veroorzaakt werd door woon-werk verkeer. Met het aanbieden van de auto hoopt de gemeente dan ook dat medewerkers vaker op de fiets naar kantoor komen omdat er voor werkreizen wel een auto beschikbaar is.

Wethouder duurzaamheid Jan Lammers is in elk geval blij. “Ik kom nu vaak met de auto omdat ik overdag afspraken buiten de deur heb. Ik kan nu lekker op de fiets naar kantoor en pak voor de afspraken buiten de deur de elektrische auto!”

 

foto Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button