HoofdnieuwsRegionaal

Achtkarspelen vraagt 4 ton Europese subsidie aan

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen heeft een Interreg subsidie aangevraagd van € 400.000 bij Europa. Hiermee wil de gemeente de Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) verder vorm gaan geven, om zoveel mogelijk mensen passend werk te kunnen bieden. ‘Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt moeten beoordeeld worden op wat ze wél kunnen, niet op waar de beperkingen liggen’, aldus wethouder Gerda Postma.

Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA)

Achtkarspelen wil het samenspel tussen de inwoners, ondernemers, het maatschappelijk veld en de overheid faciliteren en gezamenlijk vorm geven. Het doel van de MOA is om zoveel mogelijk mensen passend werk te bieden. Een kleine onderneming die wel graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen ziet vaak risico’s en belemmeringen bij het bieden van een werkplek aan een werknemer met een arbeidsbeperking. De MOA biedt de werkgever de mogelijkheid deze risico’s en belemmeringen te verkleinen of weg te nemen. Een werkloze kan binnen de MOA werken aan het versterken van zijn positie op de arbeidsmarkt door werkervaring en het opdoen van vaardigheden. De planning is dat de MOA begin 2016 van start gaat.

SELF project

De gemeente Emmen heeft het initiatief genomen om met nationale en internationale partners een Europese subsidie (Interreg) aan te vragen voor het project SELF. Het project focust zich op de wijze waarop verschuiving van functies van het publieke naar private domein tot stand gebracht kan worden. De MOA kan binnen SELF dienen als pilot voor de bredere ANNO-regio. Volgens wethouder Postma is dit een unieke kans om samen met de ANNO-regio en andere partners, waaronder de gemeente Emmen, de MOA verder vorm te geven. In november 2015 wordt bekend of het subsidiebedrag gehonoreerd wordt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button