HoofdnieuwsRegionaalSport

Achtste Pieter Weening Classic met keuze uit vier afstanden

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 27 juli a.s. wordt in Surhuisterveen de achtste Pieter Weening Classic (PWC) gehouden. Deze fietstoertocht biedt de deelnemers de mogelijkheid te kiezen uit vier afstanden, te weten 25, 40, 60 en 100 kilometer. De start en de finish zijn op het Torenplein, dat is omgetoverd tot een gezellig wielerplein. Diverse firma’s zijn daar aanwezig met stands, terwijl een deejay en live-muziek voor de nodige sfeer zullen zorgen.

De online inschrijving is onlangs geopend. “Veel deelnemers maken van deze mogelijkheid gebruik. De inschrijving loopt prima”, zegt Wander Hoen, de fietscoördinator binnen de Stichting Wielercomité Surhuisterveen, die dinsdag 30 juli de 32e Profronde Surhuisterveen organiseert. “Uiteraard kan men zich ook op de zaterdag nog inschrijven.

Maar om wachttijden te voorkomen of zeker te zijn om te kunnen starten adviseren wij om online in te schrijven”, aldus Wander Hoen. Dit kan via http://wielrennensurhuisterveen.nl/pieter-weening-classic/programma.

De starttijd voor de 100 km is van 8.00 – 10.00 uur, de 60 km 9.00 -12.00 uur, terwijl de 40 en de 25 km. starten tussen 10.00 – 14.00 uur. Ook deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom. “Op het Torenplein is zelfs een oplaadpunt”, zegt Wander Hoen. De kosten voor deelname zijn voor de beide langste afstanden € 5,- (kinderen gratis), terwijl de 25 en de 40 km helemaal gratis kunnen deelnemen.

Gratis goodiebag voor iedere deelnemer

Zorgverzekeraar De Friesland stelt als sponsor het kookboek ‘De Kunst van het Koken’ gratis beschikbaar voor die goodiebag die elke deelnemer ontvangt. Dit kookboek van de zorgverzekeraar is samengesteld in samenwerking met en samengesteld door top-kok Marco Poldervaart. Het bevat 15 recepten uit de moderne Friese keuken. De Friesland Zorgverzekeraar vindt gezonde voeding belangrijk, maar denkt daarbij tevens aan het genieten hiervan.

De Pieter Weening Classic kent een  bijzonder grote populariteit en voert de deelnemers ‘troch it lân fan Pieter’, al duiken de beide lange afstanden meteen de grens over. Elk jaar doen zo’n 2.500 deelnemers mee aan dit prachtige fietsevenement. De door de Stichting Wielercomité Surhuisterveen, lid van de NTFU, uitgezette routes leiden de deelnemers door de fraaie omgeving van Surhuisterveen, waarbij ook de provincies Groningen en Drenthe worden aangedaan. “Het is een buitenkansje voor iedere toerist  om kennis te maken met deze prachtige omgeving”, vindt Wander Hoen.

Voor meer informatie zie www.wielrennensurhuisterveen.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button