HoofdnieuwsRegionaalSport

Acro C-lijn teams WSBF bezetten Fries podium

SCHEEMDA – In Scheemda werden gisteren de provinciale kampioenschappen gehouden van de 3 Noordelijke Provincies op C nivo WSBF neemt dit seizoen deel met maar liefst 4 trio’s binnen deze lijn en is hiermee de vereniging met de meest deelnemende teams van Noord Nederland.

Dat de teams ook onderling aan elkaar gewaagd zijn bleek wel tijdens de bekendmaking van de winnende teams. Goud was er voor het trio Baukje Wassenaar, Hielkje Meyer en Jildou Kooistra. Dit trio behaalde op hun balans oefening een score van 25.833. Tevens wisten ze technisch hier ook de hoogste score neer te zetten.

Daphne Diertens, Jacolien van Panhuis en Eline Sipma behaalden een schitterende zilveren medaille. Bij de tempo-oefening wisten deze dames het sterkst uit de strijd te komen. Met een miniem verschil van 0.1 mocht de laatste trede van het erepodium eveneens betreden worden door een team van WSBF. Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra kregen het brons omgehangen. Het 4de trio van WSBF bestaande uit Nynke Bruinsma, Ingrid de Boer en Lyan van der Sleen moesten met een aftrek van maar liefst 0.80 bij hun balans oefening genoegen nemen met een 8ste plaats.

Bij de duo’s waren Sieta van der Veer en Nellie Bijker ingedeeld bij de ochtendwedstrijd. Vanwege een rugblessure, waar Sieta het gehele seizoen al mee heeft te kampen speelt hun tijdens de wedstrijden parten.

Door ingehouden individuele elementen komt de volledige uitvoering niet tot zijn recht, waardoor de scores technisch niet hoog genoeg zijn voor een plek op het podium. Ondanks een val en aftrek voor tijdsfouten,behaalden ze toch nog een 9de plek. Op 16 maart is de Districtsfinale te Heerenveen en kunnen de teams een eventuele doorstroming naar de landelijke halve finales afdwingen. De trio’s die op het podium verschenen zijn al zeker van hun deelname op deze finales.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button