Sport

Acrogymnasten en trainer SFK stappen over naar WSBF

SURHUISTERVEEN – Vrijdag 21 augustus jl. werd Griet Rinsma, hoofdtrainster van de discipline acrogymnastiek bij WSBF Surhuisterveen, verrast met een cadeau wat al heel lang op de wensenlijst van de vereniging stond. Johannes Postma, voormalig trainer van SFK Drachtstercompagnie, overhandigde Rinsma een mooi ingepakte schroefgordel tijdens een van de eerste trainingen van het nieuwe seizoen.
Voor SFK is aan het einde van vorig seizoen het doek helaas gevallen. Het bestuur van de desbetreffende vereniging moest hierdoor veel acrogymnasten teleurstellen. Ook trainer Johannes Postma kwam door deze onvermijdelijke beslissing met lege handen te staan. Rinsma heeft contact gezocht met Postma en hem het voorstel gedaan om voor WSBF te komen werken. Postma beschikt over de nodige licenties en hij is tevens bevoegd tot jureren op de hoogste niveaus.

Met zijn bevoegdheden is hij een ware aanwinst voor de vereniging. Dit is echter niet het enige. Maar liefst 14 enthousiaste acroleden besloten met trainer Johannes mee te gaan naar de Feanster gymvereniging. Als dank voor de warme ontvangst van Postma en de acroleden, heeft het (ex)bestuur van SFK twee prachtige attributen aan WSBF geschonken: een zogenaamde ‘airtrack’, dit is een lange mat waar lucht in gepompt wordt, en een ‘schroefgordel’, waarmee draaibewegingen om zowel de lengte- als de breedte-as veilig geoefend kunnen worden.
Leiding, bestuur en leden van WSBF zijn erg blij met de nieuwe aanwinsten voor de club! Voorzien van een extra trainer, extra leden en extra attributen, staat WSBF aan de start van een prachtig nieuw turn-, acrogym- en freerunseizoen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button