HoofdnieuwsRegionaalSport

Acrogymteam wint zilver op internationale wedstrijd België (video)

DE PANNE (BELGIË) – Op 18 en 19 januari werd in de Panne in België een internationale acrogym wedstrijd gehouden. Voor Yasmin de Jong (17) en Sharon Fokkens (11) uit Kollum en Ester van der Veen (16) uit Wijnjewoude was dit hun eerste wedstrijd als nieuwe team en ze wonnen direct een zilveren medaille.

Ester, Yasmin en Sharon vormen sinds september een nieuw trio in de categorie A-junioren 1, het hoogste niveau voor hun leeftijd. Sindsdien trainen zij 5 keer per week bij Adonis in Drachten met als doel plaatsing voor het WK in Frankrijk dat in juli plaatsvindt. Voorheen trainden Yasmin en Sharon bij Wardy in Kollum, maar ze hebben nu een plekje gekregen in de topsportgroep bij Adonis in Drachten.

Afgelopen zondag mochten zij zich na maandenlang trainen eindelijk bewijzen tijdens de internationale acrogym wedstrijd in de Panne in België. Ze begonnen zeer sterk met een prachtige tempo-oefening die beloond werd met een score van 26.700, wat erg hoog is. Vervolgens zetten zij ook een goede score voor hun balansoefening neer: 26.350. Met een puntentotaal van 53.050 eindigden zij op een mooie tweede plaats nét achter een Belgisch trio dat met 0,1 punt hoger het goud won.

Voor een filmpje van de tempo-oefening van Ester, Yasmin en Sharon kijkt u hieronder:

http://www.youtube.com/watch?v=0-1mzb0zbOk

Eigen video en foto.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button