HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams SVK winnen goud, brons en 9 tickets voor FK

STIENS – Zaterdag 22 februari werd de laatste plaatsingswedstrijd acrogym gehouden. SVK uit Kollumerzwaag deed hier mee met 5 teams.

In de ochtend was het de beurt aan het trio Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica steendam. (Trio E-Senior)De dames hebben een nette oefening laten zien met mooi uitgevoerde elementen. Artistiek vielen de punten wat tegen daar kunnen deze dames nog wel wat puntjes pakken. Met een puntentotaal van 25,65 hebben ze een mooie bronzen plak behaald.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de trio’s in de D lijn
Elisa van der Woude, Nynke van der Veen en Sjanine Westerhof hebben een strakke oefening laten zien. Helaas hebben ze 0,6 aftrek gekregen, hierdoor zijn ze gedaald in het eindklassement. Qua techniek kan dit team zich nog verbeteren. De dames eindigden op een 5e plaats.
Wytske van de Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder hebben een mooie wedstrijd gedraaid, helaas hadden deze dames een tijdsfout met de hoeksteun. Hierdoor hebben ze het zilver aan hun voorbij moeten laten gaan en eindigden ze, door de tijdsfout, net naast het podium op een vierde plaats.

Het trio Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder hebben afgelopen zaterdag de  prijs gewonnen bij de D-trio’s. Ging bij de eerste wedstrijd op 11 januari nog niet alles vlekkeloos, deze keer presteerden ze heel goed, met zowel technisch als artistiek een waardering van boven de 8 , wat een puntentotaal van 26,40 opleverde. Daarmee hadden ze de hoogste score bij de D- trio’s en hebben ze een mooie gouden medaille om mogen laten hangen.
Bij de categorie E plus kwamen Saskia Zwarts, Melissa Veenstra en Cyanne de Jong in actie. Vorige wedstrijd hadden deze dames nog een mooie bronzen medaille gewonnen, echter werd er deze wedstrijd niet heel hoog gescoord. De dames hebben goed hun best gedaan, maar ze kunnen beter.

Maandagavond werd de doorstroming van de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt. 9 van de 10 teams hebben een ticket weten te bemachtigen. Een goed vooruitzicht van dit acroseizoen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button