HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams SVK winnen goud en brons

SNEEK – Zaterdag 11 januari werd de eerste plaatsingswedstrijd acrogym gehouden. SVK uit Kollumerzwaag deed deze dag mee met 7 teams.

SVK mocht starten met de teams in de D-lijn. Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder mochten het spits afbijten. Vorig jaar tweede op het NK in de E-lijn, dit jaar niveau hoger. Op artistiek scoorden de dames een 8,3 en technisch 7,93.Met een tijdsfout zijn ze net buiten het podium geëindigd op een 6e plaats.

Daarna was het trio Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder aan de beurt. Helaas had dit team problemen met de muziek wat tot aftrek leidde. Tevens werd een individueel element niet uitgevoerd, dit had gevolgen voor de uitgangswaarde. Artistiek en technisch zijn deze dames erg sterk echter door deze aftrek hebben ze een podiumplaats aan hun voorbij moeten laten gaan en eindigden ze als 5e.

Nynke van der Veen, Elisa van der Woude en Sjanine Westerhof komen dit jaar voor het eerst meedoen in de D-lijn. Dit team heeft de dans nog niet vaak in z’n geheel gedraaid dat was ook terug te zien op de wedstrijdvloer. Daar in tegen hebben ze wel een mooi artistiek cijfer gekregen. Helaas had ook dit team een fout bij een individueel element, waardoor ze niet meer uit konden gaan van een 10. Met een puntentotaal van 24,90 zijn ze als tiende geëindigd.

Later in de ochtend mocht het enige duo van SVK de wedstrijdvloer betreden. Sietske Zwart en Jeanet Zijlstra zijn erg vooruit gegaan ten aanzien van vorig seizoen. De dans zag er netjes uit en ook technisch heeft dit team zich goed verbeterd. `

Het laatste team wat in het ochtendgedeelte in actie kwam is het enige pupillen trio van SVK.
Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp gaan dit seizoen voor de maximale uitgangswaarde. De dames hebben artistiek erg hoog gescoord, maar hadden helaas een tijdsfout bij de “krokodil”. Desalniettemin hebben ze een mooie zilveren medaille om mogen laten hangen. Bij het krijgen van de uitslagen bleek dat ze niet zilver, maar goud hadden gewonnen!

In de middagwedstrijd mochten de trio’s in de E-lijn de jury hun oefening tonen.
Tineke Luimstra, Dineke Speelman en Aryana Veenstra hebben dit seizoen niet volledig kunnen trainen i.v.m. een gebroken enkel. Met een brace hebben ze toch aan de wedstrijd mee kunnen doen. Artistiek zijn ze erg vooruit gegaan, maar helaas hadden ze twee tijdsfouten. De dames zijn op een welverdiende derde plek geëindigd en mochten een mooie bronzen medaille om laten hangen.

Het tweede team wat in deze categorie in actie kwam is het team Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela. Helaas hadden ze twee tijdsfouten bij een individueel element. De dans zag er netjes uit, maar ze kunnen beter. Met een puntentotaal van 23,93 zijn ze als 7e geëindigd.

Het jonge senioren team Angela Feenstra, Marieke Speelman en Sarah vd Meulen mochten als laatste de dans aan de jury tonen. Technisch en artistiek hebben de dames mooi gescoord. Helaas hebben ze 0,9 aftrek gekregen voor hun kleding. Door deze grote aftrek hebben ze een podiumplaats aan zich voorbij moeten laten gaan en eindigden ze als 5e.

SVK kan terugkijken op een geslaagde wedstrijddag en een mooie vooruitzicht van het nieuwe seizoen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button