HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams SVK winnen goud en zilver

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 23 februari is de 4e plaatsingwedstrijd acrogym gehouden in de ” Surventohal” te Surhuisterveen. Er werd gestreden om de medailles, maar ook voor tickets voor het FK. SVK uit Kollumerzwaag deed deze wedstrijd mee met 12 teams.

Het pupillentrio Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp mochten het spits afbijten. Technisch en artistiek heeft dit team goed gescoord, het publiek was ook erg onder de indruk, dit was te merken aan het welverdiende applaus na het element “de hoge toren”. De oefening werd terecht beloond met goud!

Daarna was het de beurt aan de senioren trio’s in de E-lijn. In deze grote categorie deden 5 teams van SVK mee. De zilveren medaille werd omgehangen bij het SVK trio Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam. Technisch heeft dit team hoog gescoord, ze zijn erg sterk in de balanselementen. De andere teams in deze categorie hebben het podium helaas niet behaald, het is nog even afwachten of die teams ze wel hebben geplaatst voor het FK. Het team Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder begonnen erg sterk, helaas hadden ze aan het einde van de oefening een val met een individueel element, wat technisch maar ook artistiek bestraft werd. Heel erg jammer voor dit team anders hadden ze zeker op het podium gestaan. Nynke van der Veen, Elisa van der Woude en Sjanine Westerhof hebben helaas een balanselement niet lang genoeg aangehouden wat resulteerde tot een aftrek van 0,30. Tineke Luimstra, Dineke Speelman en Aryana Veenstra waren technisch sterk, artistiek kan er nog wat hoger gescoord worden, helaas had dit team 0,6 aftrek gekregen. Het laatste team van SVK wat in deze categorie in actie kwam was het team Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela dit team, wat vorig jaar nog junior was, doet mooi mee in deze grote senioren groep. Ze zijn net buiten de prijzen beland op een 6e plaats.

Het junioren E-lijn duo Lieke Klaver en Nynke Steendam doet dit jaar voor de eerste keer mee aan acrowedstrijden, technisch kunnen ze goed meekomen, artistiek wordt nog aan gewerkt. Deze jonge dames zijn op een 6e plaats geëindigd.

Bij de trio’s in de D lijn was het wederom spannend. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Petra Anna Storm, Laura Evers en Julia Lautenbach hebben een geweldige oefening laten zien. Ook hun “hoge toren” werd beloond met een daverend applaus van het publiek. Deze dames mochten de een na hoogste trede beklimmen en welverdiend de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Net naast het podium, met een minimum verschil op de nummer drie, eindigde het team Alie Hoekstra, Janne Faber en Lisanne Hulder.  Fokje Postma, Klasina van Wieren en Maxime Feenstra hadden vandaag pech, ze kwamen niet uit op de muziek en er werd een individueel element afgekeurd. Hierdoor zijn ze helaas behoorlijk gezakt in het eindklassement, het is nog even afwachten of dit team zich met de voorgaande wedstrijd heeft geplaatst voor het FK
Ook was er pech bij het D duo van SVK, Jeanet van der Veer en Angela Feenstra, hier werd het element met de handstand afgekeurd. Vorige wedstrijd hebben deze dames goed gescoord, dus grote kans dat ze doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Het junioren E trio van SVK, Sabina Bosma, Arianna Kloosterman en Martiene Steendam werden 4e. Maandag zal bekend worden welke teams doorstomen naar de Friese kampioenschappen. SVK kan terug kijken op een geslaagde wedstrijd dag en is trots op haar juryleden Mynke Faber en Leny Bouma.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button