HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams SVK winnen goud, zilver en brons

SURHUISTERVEEN- Zaterdag 27 april deed SVK Kollumerzwaag mee aan het Open Fries Kampioenschap acrogym. Deze wedstrijd is een initiatief van WBSF uit Surhuisterveen. Margreet Oevering en Anna Nelia Bijker mochten het spits afbijten. De dames komen uit in de C-lijn. Normaliter laten ze in deze categorie twee dansen zien, maar bij deze wedstrijd mocht je één dans aan de jury presenteren. Oevering en Bijker hebben voor de tempo dans gekozen. Technisch en artistiek hebben deze dames een nette oefening laten zien, wat goed was voor het goud.

Daarna was het de beurt aan Sanne Wolters, Sita Kooistra en Femke Damstra. Deze dames hebben vandaag voor het eerst deelgenomen met een tempo oefening in het hogere C niveau. De dames begonnen erg sterk, vooral de 1,5 salto gehurkt achterover was een waar genoegen om naar te kijken. Helaas ging het element “basket tot basket” niet helemaal naar wens wat voor aftrek leidde.

Ook het team Laura Evers, Petra Anna Storm en Julia Lautenbach kwamen een kijkje nemen in het C niveau. Deze dames hebben gekozen voor de balansoefening. Vooraf was het erg spannend, zouden de elementen lukken? De dames hebben de balanselementen allemaal vast kunnen houden. Helaas ging er wat mis bij een individueel element. Dit resulteerde tot grote aftrek. De trio’s in de C hadden geen prijs, maar super gedaan voor maar een paar keer te trainen voor dit hogere niveau. Lieke Klaver en Nynke Steendam kwamen uit bij de duo E junior. Dit team doet dit jaar voor het eerst mee met wedstrijden, elke wedstrijd gaat het weer beter. Technisch hebben deze meiden het heel goed gedaan, artistiek werd wat minder hoog gejureerd dit kwam mede doordat het einde niet helemaal uitkwam met de muziek.

Het junioren E trio Sabina Bosma, Arianna Kloosterman en Martine Steendam kwamen daarna in actie. De meiden hebben een aantal nieuwe elementen laten zien dan de vorige wedstrijd. Helaas waren de meiden wat gehaast wat tot een aantal tijdsfouten leidde. Het laatste trio van de ochtend wedstrijd was het pupillen trio Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp. Het publiek was erg enthousiast over dit trio, meerdere malen werd er luid geapplaudisseerd nadat dit team een element heeft laten zien. Vooral bij het uitvoeren van de hoge toren en de basket salto. Deze dans werd dan ook terecht beloond met een mooie gouden medaille. Voor de Fries Kampioenen werd de prijsuitreiking afgesloten met het “Frysk Folksliet”.

In de middag wedstrijd deed SVK mee met 6 teams uitkomend in de categorie trio E senior. Tineke Luimstra, Dineke Speelman en Aryana Veenstra kwamen als eerste in actie in deze grote categorie. De dames hebben de dans artistiek iets gewijzigd en zag er erg netjes uit. Ook de elementen werden netjes uitgevoerd. Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela mochten daarna de oefening aan de jury presenteren. Ook bij deze dames werd bij een tempo element geapplaudisseerd door het publiek. De meiden hebben geen prijs gewonnen, maar mogen zeker tevreden huiswaarts keren. Daarna was het de beurt aan Nynke van der Veen, Elisa van der Woude en Sjanine Westerhof. Deze dames begonnen erg sterk, helaas heeft het laatste element technisch aftrek opgeleverd en een tijdsfout. Toch hebben ze een mooie bronzen medaille om mogen laten hangen voor hun 6e plaats. Ook het trio Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam hebben een bronzen medaille om mogen laten hangen, ze stegen Nynke, Elisa en Sjanine net voorbij en werden 5e. De dames zijn erg aan elkaar gewaagd. Postma, Rosier en Steendam hebben technisch maar ook artistiek een nette oefening laten zien. Er was nog meer succes voor SVK in deze categorie. Het trio Wytske van de Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen. Met wat kleine artistieke aanpassingen was dit een mooie oefenwedstrijd, deze dames zullen 11 mei weer in actie komen tijdens de ½ finale acrogym te Leeuwarden.

Het laatste team wat voor SVK in actie kwam in deze grote categorie was het team Marieke Speelman, Hester Hiemstra en Sarah van der Meulen. Dit nog jonge senioren team heeft het erg goed gedaan maar was niet voldoende voor een medaille. Janet van der Veer en Angela Feenstra (duo D) begonnen goed, maar helaas ging een individueel element niet naar wens, dit leverde enige aftrek op. De tempo en balanselementen werden netjes uitgevoerd. Sietske Zwart en Jeanet Zijlstra mochten als laatste team van SVK de wedstrijdvloer betreden. De dames hebben een oefening laten zien met nieuwe elementen. Helaas hadden ze één tijdsfout. SVK kan terug kijken op een geslaagde wedstrijddag.

 

foto’s Jannie Oevering

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button