Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams Wardy in de medailles

SCHEEMDA/KOLLUM – Zaterdag 31 mei vonden in Scheemda de Open Groningen Acrogymkampioenschappen plaats waar Wardy traditiegetrouw elk jaar aan mee doet.

Op zaterdagochtend was er succes voor het damespaar D-lijn Lisanne van der Veer en Ilse van der Veer. Zij lieten een prachtige oefening zien waarmee ze na afloop vele complimenten kregen van publiek en andere trainers. Door een tekort aangehouden elementen kregen ze 0,30 punten aftrek, maar ondanks deze aftrek wisten zij met een score van 26.00 punten het zilver te bemachtigen.

In dezelfde categorie deden ook Annika Bontekoe en Nynke Dam mee. Zij gingen goed van start, maar door verwarring van de volgorde en twee elementen zakte hun uitgangswaarde naar beneden. Zij eindigden op een 11e plaats.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de trio’s D-lijn. Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Renee Fleury hebben hun acroseizoen kunnen afsluiten met één van hun betere oefeningen van dit jaar. Zij behaalden een mooie score van 25,283.

Serena Hoekstra, Janna Mout en Lemmy van der Zee lieten eveneens een erg mooie oefening zien en behaalden een indrukwekkende score van 26,767 punten. Zij mochten daarom het podium betreden voor een 2e plaats.

Ook ’s avonds ging de wedstrijd nog door waarbij de duo’s E-lijn en trio’s C-lijn in actie zouden komen. Afrida Zijlstra en Renate Talstra zijn dit seizoen de grote pechvogels. Al eerder in het seizoen blesseerde Afrida zich tijdens een wedstrijd ernstig aan haar hamstring waardoor ze uit de roulatie lagen. Afgelopen zaterdag zouden de na lange tijd weer mee doen, maar het geluk was ook dit keer niet voor hun weggelegd. Tijdens de warming-up blesseerde dit keer Renate zich aan haar hak, waardoor deelname wederom niet mogelijk was.

Annet de Boer, Janita Kloppenburg en Femke Sijpersma deden dit keer voor het eerst mee in de C-lijn categorie. Na een korte voorbereiding durfden zij de uitdaging aan te gaan en deden dit prima door op een 5e plaats te eindigen.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button