Acroteams WSBF zeer succesvol in eigen huis op Open Fries Kampioenschap

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 26 maart was de Surventohal  de arena voor het zevende Open Fries Kampioenschap Acro-gym. Gymvereniging WSBF organiseert dit grote toernooi jaarlijks voor de beginnende acrogymnasten tot en met de gevorderden in de zogeheten C-lijn. De belangstelling uit de regio is altijd groot: 12 verenigingen, 150 teams met meer dan 350 deelnemers kwamen naar Surhuisterveen. WSBF nam deel met maar liefst 32 teams  waarvan er 7 de Friese titel in hun categorie binnenhaalden. Bij de duo’s stonden Tessa Scholte en Jinthe Jager, Rodine van der Geest en Sanne van Til, Gina de Haan en Kaylen Arends en Lotte van Sluijs met Marrit Sietsema, Yannick van der Veen en Nellie Bijker op de hoogste podiumtrede.

Bij de trio’s kregen  Chaluna van der Elst, Lyonne van der Veen met Christina Bruinsma en  Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries met Hannah Westhof de gouden medaille omgehangen. Dit laatste trio haalde met 26,400 ook de hoogste score van het toernooi. Naast goud was er ook nog 10 keer zilver en 1 keer brons voor de gymnasten van WSBF. Daarnaast waren er nog een aantal teams die in de grotere categorieën beloond werden met een medaille vanwege hun 4de plaats in het eindklassement.

In de middagpauze werd vlak voor de prijsuitreiking een demonstratie gegeven door het B trio van WSBF bestaande uit Chayenne de Kock, Baukje Wassenaar en Jiska Batema.

Zij lieten een prachtige balansoefening zien aan het aanwezige publiek.

De Hoofdsponsor van dit toernooi was Auto Oostra uit Surhuisterveen.