HoofdnieuwsRegionaalSport

Acroteams WSBF zeer succesvol in eigen huis

SURHUISTERVEEN –  Afgelopen zaterdag  23 februari  werd de 4de  plaatsingswedstrijd acrogym nivo D en E gehouden in de Surventohal te Surhuisterveen. Dit was de laatste wedstrijd om nog een eventuele ticket voor het FK acro op 9 maart te bemachtigen. De hal was door het bestuur en vele vrijwilligers omgebouwd tot een ware acro- arena. Dit is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors. In de ochtend wedstrijd wisten de E trio’s van WSBF weer zien dat ze in de bovenste regionen meedraaien. In een deelnemersveld van 22 teams was het goud voor Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra. Sanne van der Ploeg, Sanne Schievink en Ryanne Oostra wisten de jury eveneens te overtuigen van hun uitstraling en technisch goed uitgevoerde oefening en behaalden het brons in deze categorie. Een welverdiende 4de plek en een medaille was er voor Freke van der Velde, Heleen van Houten en Aimee Althof. Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Eva van Sluijs behaalden net als in Ureterp in een zeer zware categorie bij de D trio’s vol overmacht het goud. Technisch en artistiek behaalden zij hier de hoogste score. Met een puntentotaal van 26.60 behaalden zij als team dan ook de hoogste dagscore. Het trio Yvonne van der Veen , Jelly Frankes en Chaluna van der Elst wisten zich ondanks een blessure zeer goed staande te houden in dezelfde categorie en mochten eveneens het erepodium betreden en een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Lyonne van der Veen en Irna van der Heide kwamen uit in de categorie junior E. Lyonne, die geveld was door de griep, wist samen met Irna toch nog een verdienstelijke 4de plaats te behalen.

Bij de D duo’s was het goud en zilver voor de teams van WSBF. Het team Jantina de Vries en Christina Bruinsma trokken nu aan het langste eind en kregen de gouden medaille met een puntentotaal van 26.05. Ineke Bergsma en Annieck Wiersema mochten het zilver in ontvangst nemen. Beide teams wisten als enigste teams in deze categorie de 26 punten op het scorebord te zetten Bij de pupillen duo’s was het team van WSBF weer te sterk voor de overige deelnemers in deze categorie. Met bijna een volle punt voorsprong op de nummer twee, mochten Chayenne de Kock en Jiska Batema opnieuw het goud in ontvangst nemen. Artistiek gezien behaalde dit team met een beoordeling van 8.45 de hoogste score van de dag. Maar liefst 27 teams streden om een plaats voor het FK acro in de categorie duo E nivo.

Drie teams van WSBF kwamen uit in deze categorie en voor al deze teams was er een medaille. Een 4de plaats was er voor Petra de Vries en Yara de Jong, op de voet gevolgd door Pytrix Veenstra en Femke Pander met een medaille voor de 5de plek en voor Roos Drost en Jitta Pietersma was er tevens een medaille voor de 6de plaats. Kyra Wassenaar en Danae Kits moesten in de categorie instap duo , door een aftrek van 0.90 genoegen nemen met een plek buiten het erepodium.

Artistiek wisten de meisjes een strakke oefening neer te zetten. Daar zij in Ureterp tijdens de 3de plaatsingswedstrijd met een prachtige score, onlangs het podium mochten betreden zullen zij vast een ticket naar het FK ontvangen Binnenkort wordt de doorstroming bekendgemaakt voor het FK wat op 9 maart gehouden zal worden in Sneek. De acro- teams van WSBF zullen, gezien de resultaten van de afgelopen 4 plaatsingswedstrijden , sterk vertegenwoordigd zijn op de Friese Kampioenschappen.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button