HoofdnieuwsRegionaalSport

Acrotrio Wardy wint zilver op NK acrogym

OSS – Op zaterdag 8 juni 2013 werd in het Brabantse Oss het Nederlands kampioenschap acrogym voor het D en E niveau gehouden. Na een lange reeks van in totaal 5 wedstrijden zijn twee teams van de vereniging Wardy Kollum er in geslaagd om het NK te bereiken.

In de ochtendwedstrijd was het duo E-lijn Lisanne en Ilse van der Veer en Ilse van der Veer aan de beurt om hun oefening te tonen aan de juryleden. Lisanne en Ilse beoefenen dit seizoen pas voor het eerst acrogym en het is daarom extra knap dat zij op het NK staan.

Helaas heeft Ilse zich de dag van tevoren door een klein ongelukje op een vervelende manier geblesseerd aan haar voet, waardoor dit team niet voluit kon gaan bij sommige elementen.  Op karakter lieten zij hun oefening zien  en haalden het onderste uit de kan. Qua dans waren zij sterkste van de hele categorie en behaalde hierop het hoogste cijfer. Technisch hebben ze helaas wat punten moeten laten liggen waardoor een podiumplaats nipt aan hun voorbij ging.

’s Middags kwamen Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma in actie bij de trio’s pupillen. Deze categorie kende een zeer sterk deelnemersveld en zij konden zich daarom geen foutjes permitteren. Met een goed gevoel begonnen zij aan een spetterende oefening met hoge salto’s en beheerste elementen.  Op technisch gebied staken zij met kop en schouders boven de concurrentie uit.  In combinatie met hun artistieke cijfer en een uitgangswaarde van 9,8 punten kwamen zij op een totaalscore van 25,850. Na een lange tijd in spanning gehouden te worden bleek dat Serena, Janna en Femke het zilver in ontvangst mochten nemen. Een prachtige bekroning na een seizoen hard trainen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button