HoofdnieuwsRegionaal

Actie Schoenmaatjes 2014, al 20 jaar een begrip

KOLLUM – Aan de Phaesmaweg 15 bij de firma Daan en Paul Pijnacker was het de afgelopen weken een drukte van belang. De organisatie kon weer gebruik maken van de grote hal en vanaf zaterdag 15 november konden er schoenendozen ingeleverd worden. Op de eerste dag werden er ruim 600 dozen ingeleverd, o.a. van De Stapstien uit Kollumerzwaag. Deze school leverde 120 dozen in. Geert Dijkstra werd uitstekend geholpen door “pakesizzer” Robin Dijkstra die het hele jaar had uitgekeken naar “Actie Schoenmaatjes”. Schoenendozen met cadeaus en schoolspullen voor kinderen in landen als Ghana, Irak en Kenia. Vanuit dit landelijke inleverpunt worden de dozen vervoerd naar Zevenhuizen in Zuid Holland, waar de controle en de verpakking plaats vindt. Het transport naar Zevenhuizen wordt belangeloos verzorgd door de firma Th.Faber uit Oosternijkerk (Eelde) en de firma J.H. van der Hoek uit Ee. De dozen worden als teken van solidariteit uitgereikt aan kinderen in arme landen en oorlogsgebieden.

In de afgelopen 20 jaar Schoenmaatjes deelden we al ruim 2,5 miljoen schoenendozen uit.

Op donderdag 20 november was het een drukte van belang. De schoenendozen uit de omgeving van Drachten werden gebracht en Halbe Kootstra had zo’n duizend schoenendozen afgeleverd. Het totaal op donderdag kwam hierdoor op ruim 1400 schoenendozen.
Op vrijdag 21 november was het een drukte van belang. De scholen uit Kollum, de Prins Bernhardschool, De Professor Casimirschool en de Koningin Julianaschool zorgden samen voor een paar honderd dozen.
Ook de scholen uit de omgeving, De Tarissing Oudwoude, Op de Hoogte Burum en ’t Oegh uit Munnekezijl  zorgden samen voor meer dan honderd dozen.

Halverwege de middag werden de vrijwilligers verrast met een kop warme snert van slager Jan van der Bijl. Dit werd ook door de chauffeurs van de scholen die de schoenendozen brachten zeer op prijs gesteld.
De vrijwilligers, Gjolt van der Veen,  Folkert Solle, Robin, Herke, Danny en nog veel meer  familie van Geert Dijkstra  kregen in  een paar uur meer dan tweeduizend dozen te verwerken.
De vrijwilligers werden aan het eind van de middag verrast met een traktatie van de Pruttelpot. In de koude hal werd dit zeer op prijs gesteld.
Aan het eind van de middag werden de vrachtwagens van Th.Faber uit Oosternijkerk en J.H. van der Hoek uit Ee geladen en kunnen de chauffeurs Lolke en Willem Dijkstra de ruim 5000 dozen naar Zevenhuizen in Zuid Holland vervoeren.
Alle scholen en vrijwilligers bedankt voor de inzet.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button