HoofdnieuwsRegionaal

Actiegroep Red De Sionsberg ernstig teleurgesteld in handelwijze Nij Smellinghe

DOKKUM – In het Dokkumer ziekenhuis De Sionsberg zijn nagenoeg alle poli’s weer open. De Sionsberg werkt hard om binnenkort de verloskunde in samenwerking met de gynaecologen van de omliggende ziekenhuizen in Dokkum op te starten. Het is dan vreemd dat een van die gesprekspartners, namelijk Nij Smellinghe plotseling met het bericht in de pers komt dat zij een eigen poli verloskunde gaan opstarten in het gebouw De Woudvaart recht tegenover de ingang van De Sionsberg.

De actiegroep vindt het beschamend dat voormalig fusiepartner Nij Smellinghe eerst De Sionsberg failliet heeft laten gaan om vervolgens in Dokkum eigen poli’s in te gaan richten.

Het is dan ook vreemd dat dit gebeurt in de voormalige bijgebouwen van De Sionsberg die blijkbaar door Nij Smellinghe buiten het faillissement konden worden gehouden. Nu wordt duidelijk dat Nij Smellinghe gewoon veel geld wil verdienen aan de patiënten uit Noordoost Friesland. Dit gaat ten koste van wederopbouw van onze Sionsberg.

Het is toch volkomen absurd dat De Sionsberg een concurrerende activiteit van Nij Smellinghe recht tegenover de ingang van De Sionsberg krijgt. Het is geheel tegen de met alle partijen gemaakte afspraken. In die afspraken staat de patiënt centraal en niet het inkomen van een concurrerend ziekenhuis.

Hieraan heeft ook zorgverzekeraar De Friesland-Achmea zich geconformeerd. Actiegroep Red De Sionsberg roept de directie van Nij Smellinghe op om onmiddellijk te stoppen met deze activiteiten, waarbij ons in ziens de wederopbouw van ons ziekenhuis wordt gedwarsboomd. In overleg met de directie van De Sionsberg dienen afspraken gemaakt te worden over het gezamenlijke opzetten van een perinataal centrum in De Sionsberg en eventueel andere specialismen zoals eerder afgesproken.

De bevolking van Noordoost Friesland heeft diverse malen aangegeven, dat men een goed basis ziekenhuis in Dokkum wil. Hieraan wordt door de nieuwe eigenaren van De Sionsberg hard gewerkt. Dit moet niet worden gedwarsboomd door concurrerend handelen van een ziekenhuis dat blijkbaar uit is op eigen gewin en eigen belang!

De aanstaande moeder is op deze manier een speelbal van de marktwerking, waarbij geld verdienen voorop staat. Goede zorg dichtbij in de eigen regio hoort op de eerste plaats te komen. Hierin past samenwerking van specialisten op diverse terreinen tussen de ziekenhuizen te Dokkum, Drachten, Leeuwarden en andere plaatsen.

De huidige handelwijze van het Drachtster ziekenhuis laat zien dat het vooral gaat om het binnenhalen van klanten! De patiënten en de inwoners van de regio zijn voor hen van ondergeschikt belang. Dit ondanks alle mooie praatjes van bestuurder Norbert Hoefsmit van Nij Smellinghe.

Minister Schippers heeft aangegeven dat de zorg in Dokkum het voorbeeld zal worden voor andere krimpregio’s. Welnu, laat iedereen, namelijk Minister Schippers, de ziekenhuizen te Dokkum, Leeuwarden, Drachten en andere plaatsen en de zorgverzekeraars daar dan met goede intenties aan werken. De patiënt en het belang van de inwoners van de regio dient centraal te staan!Inwoners van de regio Noordoost Friesland neemt allen uw verantwoordelijkheid!

Dokkum, 14 mei 2015

Actiegroep Red De Sionsberg

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Misschien wel even belangrijk voordat je een ingezonden artikel van de actiegroep eerst even zorgvuldig doorleest voor je het plaatst. Nu conformeer je je als website aan onzin verhalen en propaganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button