HoofdnieuwsRegionaal

Actiegroep Red De Sionsberg heeft overleg met ambtenaren VWS

DOKKUM – Maandag 31 augustus j.l. heeft de actiegroep Red De Sionsberg overleg gehad met twee ambtenaren van VWS. De Tweede Kamer heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Volksgezondheid (VWS) om te onderzoeken welke de oorzaken zijn geweest van het faillissement van ons ziekenhuis De Sionsberg.

De actiegroep heeft duidelijk haar mening naar voren gebracht en de geschiedenis geschetst zoals zij die heeft ervaren. De Raden van bestuur en de Raden van Toezicht van De Sionsberg en Nij Smellinghe, de zorgverzekeraar De Friesland-Achmea, maar ook de politiek hebben allen schuld aan het faillissement. Deze partijen hebben de afgelopen jaren onvoldoende hun best gedaan om goede zorg dichtbij voor de regio Noord Oost Friesland te behouden.

De wens van de bevolking, van de patiënt in de regio, is niet gerespecteerd. De actiegroep heeft er bij de ambtenaren van VWS op aangedrongen dat voor onze krimpregio beschikbaarheidstoeslag beschikbaar komt, net als voor de ziekenhuizen in Terneuzen en Den Helder, die elk ca € 5 miljoen hebben ontvangen. Het is te verwachten dat de Medische Spoed Opvang straks weer 24/7 (24 uur per dag en 7 dagen per week) open is, zodat deze subsidie geïncasseerd kan worden. We zijn benieuwd naar de rapportage van deze ambtenaren naar de Tweede Kamer over De Sionsberg. Over de toekomst van De Sionsberg is de actiegroep positief, maar veel zal afhangen van de ruimte die De Sionsberg krijgt van vooral zorgverzekeraar De Friesland-Achmea, vanwege het zorginkoop- en contracteerbeleid van deze verzekeraar.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button