HoofdnieuwsRegionaal

Actiegroep Red De Sionsberg roept op tot boycot van De Friesland-Achmea

DOKKUM – De actiegroep Red De Sionsberg, die een paar jaar geleden meer dan 20.000 handtekeningen verzamelde voor het behoud van het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum, roept de inwoners op om De Friesland-Achmea te boycotten. Inwoners worden opgeroepen om over te stappen naar zorgverzekeraar DSW. Onder regie van zorgverzekeraar De Friesland-Achmea werd De Sionsberg steeds verder ontmanteld. De geboortezorg werd op onterechte gronden gesloten, de klinische cardiologie kwam ondanks alle mooie beloftes niet terug in De Sionsberg. De oogheelkunde zal zelfs naar Sneek verplaatst worden.

Begin dit jaar was er hoop dat de Sionsberg goed verder kon door de fusie met het ziekenhuis in Drachten. Helaas blijkt dat deze fusie averechts werkt. Het laboratorium en de ziekenhuis apotheek werden naar Drachten verplaatst, een bijna onwerkbare situatie. Patiënten worden onterecht naar Drachten doorverwezen, waardoor de verliezen van De Sionsberg voor Drachten als winst bijgeboekt kunnen worden. Ondertussen worden in de media de problemen bij de ouderenzorg onterecht geweten aan de slechte financiële positie van De Sionsberg. Red De Sionsberg heeft De Raad van Bestuur van het fusie ziekenhuis in Drachten tevergeefs verzocht om op korte termijn overleg over de situatie.

 

In de Sionsberg draait een geweldig team jonge ervaren specialisten. Op de kwaliteitskaart van Nederland wordt erg hoog gescoord. Voor patiëntvriendelijkheid werd aan De Sionsberg onlangs de 3e prijs uitgereikt van de ca 100 ziekenhuizen in Nederland. De verpleegkundigen blijven door het vuur gaan voor hun patiënten, ondanks de gespannen situatie.

Alle tekenen wijzen er op dat De Friesland-Achmea geen zorg meer in wil kopen bij De Sionsberg. Red De Sionsberg heeft vele malen overleg gevoerd met De Friesland en is nu klaar met deze verzekeraar, die aanstuurt op de sluiting van De Sionsberg. Red De Sionsberg verwacht dat het marktaandeel van Friesland-Achmea in de regio, dat nu 80% is, lager zal worden dan 50% door deze oproep om over te stappen. In Hoogeveen zijn de inwoners de afgelopen week met een soortgelijke boycot gestart tegen Achmea voor het behoud van hun ziekenhuis. Onlangs zijn er door Red De Sionsberg een aantal gesprekken gevoerd met DSW . Hieruit blijkt dat deze verzekeraar, die goede zorg dicht bij de mensen wil en een zeer goed imago heeft, wel zorg wil inkopen bij De Sionsberg en ons ziekenhuis financieel wil steunen. Ondertussen heeft de medische staf van De Sionsberg aangegeven dat zij een financieel goed onderbouwd plan klaar hebben liggen om het ziekenhuis een goede toekomst te bieden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button