EvenementenHoofdnieuwsRegionaalVideo's

Tropische warmte bij activiteiten rondom paalzitters (video)

KOLLUM – Ook op zaterdagmiddag stonden er allerlei activiteiten op het progamma rondom de paalzitters. Aan het begin van de middag was er eerst het touwtrekkenwat op het progamma stond, helaas hadden zich maar twee teams opgegeven: de brandweer van Kollum en een team van de Paradisobar.

Er werd gespeeld in de wedstrijdsysteem van  de best of 5. Het team van de Paradisobar was  in de eerste twee wedstrijden de sterkste, in de laatste wedstrijden probeerden de spuitgasten het nog wel, maar uiteindelijk na veel zweetdruppen en inspanning was het team van de paradisobar net als vorig jaar de sterkste en zij wonnen een BBQ pakket van75 euro.

Deze middag zorgde de Troubadour Sipke de Boer met zang en gitaar voor de muzikale omlijsting.

Om ongeveer kwart over drie werden1500 badeendjes weer losgelaten op de brug midden op de Voorstraat, dit gebeurde door de eendjes uit een shovel van de Firma Smids te laten glijden. Het duurde wel een tijdje voordat ze bij de finish waren omdat er weinig stroming was in het water. Het was een spannende race waarbij de badeendjes door het vele publiek werden aangemoedigd. Het bleef tot de laatste meters spannend maar het badeendje van Alie Dijkstra uit Kollum was de snelste, zij won een waardebon van 150 euro.

De volledige uitslag van de badeendenrace is:

1  A. Dijkstra Kollum
2  J. Bambach
3  Voedselbank Kollumerland

Om 16:00 uur  werd het eiergooien gespeeld, midden op de brug. Er werd met acht koppels gespeeld en geprobeerd wie van  koppels de eieren  het verste kon gooien en weer opvangen.

Hier waren Dirk en Linda Wiersema het beste koppel, tweede werd het duo Christaan en Erik  Riemersma derde werden  Stephan en Sanne de vries, de belangstelling was groot bij het eiergooien.

Ondertussen ging deze middag het paalzitalarm maar liefst twee keer af. Ongeveer tien voor drie stapte Dorrie Hilboezen geheel onverwachts af en vijf minuten later Hendrik van der Sluis.

[youtube_video id=”Rs0Zb2eQNFc“]

Foto’s Fokke Jongsma
Video Jelke Jongsma

Lees ook:
Twee paalzitters stappen af
Ontbijten en kinderbraderie bij de paalzitters
Paalzitbraderie en bingo tijdens het paalzitten (video)
Nederlands Nostalgische Bromfietsen en muziek rondom de paalziters
Nederlands kampioenschap Duo-paalzitten van start (video)
Geluidsmetingen verricht tijden paalzitten in Kollum
Paalzitten 2012 van start in kollum (video)

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button