HoofdnieuwsRegionaal

Afscheid gemeenteraad van Dantumadiel

DAMWÂLD – Dinsdagavond was de allerlaatste raadsvergadering voor de huidige gemeenteraad van Dantumadiel. Tijdens deze bijeenkomst werd er afscheid genomen van vertrekkende raadsleden. Zes raadsleden keren niet terug in de nieuwe gemeenteraad van Dantumadiel. Van het CDA zijn dit Attje Meekma, Wander Slomp en Herre Boskma. Van de PvdA zijn dit Froukje Venema en Meent Wiersma en van Dantumadeel ’82 is dit Sije Heidstra.

Attje Meekma en Wander Slomp kregen bij het afscheid een Koninklijke onderscheiding omdat zij zich langdurig hebben ingezet voor de gemeenteraad van Dantumadiel. Attje Meekma is de afgelopen twaalf actief geweest als gemeenteraadslid. Voor Wander Slomp is dit maar liefst vijftien jaar.

Met het vertek van zes raadsleden komen er ook zes nieuwe terug. Allereerst zullen wethouders Roelof Bos (CDA) en Siepie Hylkema (PvdA) hun plaats in de raad innemen. Verder zullen Roel Dijkstra en Adrie Slomp – Ludolphie voor het CDA in de raad komen. Voor Dantumadeel ’82 komt Kees Wielstra in de raad en de ChristenUnie wordt versterkt met Nico Zwart. De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag 27 maart om 19.30 uur geïnstalleerd.

Woensdag 19 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie en de FNP wonnen beide één zetel. Dantumadeel ’82 en de PvdA hebben allebei één zetel verloren. De grootste partij is opnieuw het CDA met vijf zetels.

Foto: Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button