HoofdnieuwsRegionaal

Aftrap Breinstein Lauwers College Buitenpost: leerlingen groep 8 extra uitdagen

BUITENPOST – Op dinsdag  10 februari startten 64 leerlingen uit groep 8 uit de omgeving met de eerste van een serie van acht Breinstein-middagen op het Lauwers College in Buitenpost. De lessen zijn erop gericht om de betreffende kinderen in het laatste half jaar van hun basisschoolcarrière extra uit te dagen.

De Breinstein-lessen vormen ook een voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Zo wordt de stap kleiner en leerlingen die meer kunnen, worden extra uitgedaagd.

Nynke Douma (11), leerlinge van CBS Claercamp uit Gerkesklooster, was gebeld door haar juf omdat ze waarschijnlijk het vwo aankan. Het leek Nynke heel leuk en spannend om mee te doen aan Breinstein. Ze vertelde dat ze het een uitdaging vond om nu al naar het Lauwers College te komen.
Femke van der Meulen van (11) van OBS De Oanrin uit Twijzel volgde op de DOE-dag van 28 januari al LO, Nederlands en wiskunde, maar het Breinstein-programma is anders: mythologie, filosofie, natuurkunde of het raadselachtige Project Y. Ze heeft er in ieder geval veel zin in.
Ook Jan Smits (12, nu nog leerling van CBS Claercamp) heeft er zin in en is eigenlijk al klaar voor de middelbare school. Het voetballen in de pauzes gaat hij echter wel missen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button