HoofdnieuwsRegionaal

Aftrap campagne PvdA Kollumerland c.a. van start

WESTERGEEST – Op zaterdag 25 januari 2014 stond Westergeest in de landelijke belangstelling. Voorzitter Hans Spekman, Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en Friese Statenlid Jornt Ozenga waren te gast bij de PvdA Kollumerland c.a. in MFC De Tredder. Onder  aanvoering van presentator Jornt Ozenga beet Hans Spekman het spits af. Hij vertelde over de sociaaldemocratie, maar vooral hoe de PvdA hierin de vertaalslag naar de praktijk maakt en kan maken. Zowel op landelijk, als op lokaal niveau. Hij deed daarbij een oproep aan de leden van de PvdA om op lokaal niveau de sociaaldemocratische waarden toe te passen. Zeker nu de gemeenten veel taken op zich af zien komen is dat van belang. Juist op dat gebied ligt een taak voor linkse volksvertegenwoordigers en wethouders. Friese volksvertegenwoordigster Lutz Jacobi ging daarna in op de specifieke problemen, maar ook kansen, waar de regio Noordoost Friesland mee speelt. Hierbij kwamen onderwerpen als zorg, werk, wonen en onderwijs voorbij.

Toen om 15.00 uur een hele vertegenwoordiging vanuit Burum de zaal binnen trad kwam het onderwerp al snel op de molen Windlust terecht. Lutz Jacobi zet zich er hard voor in dat deze molen weer een monumentenstatus krijgt, zodat de onderhoudskosten gesubsidieerd blijven. Zij toonde zich zeer strijdbaar en gaat dit onder de aandacht brengen bij de betreffende minister en Kamervragen hierover stellen. Ook komt zij op 8 februari a.s. naar Burum om dit te onderstrepen.

Tot slot presenteerden vier van de vijf eerste kandidaat-raadsleden van de PvdA Kollumerland c.a. zichzelf. Wethouder en lijsttrekker Paul Maasbommel, fractievoorzitter Sjoerd Keizer, Jikke Cuperus en Marco Keizer lieten allen een helder sociaaldemocratisch geluid horen. Voorbeelden die zij daarbij gaven zijn het onderwijs, waar de PvdA zich de afgelopen periode keihard voor heeft ingezet, maar ook het onderwerp werk en dan vooral goed werk, met een goed contract, ook voor jongeren. Tevens vindt de PvdA het heel belangrijk dat er in de dorpen woningbouw wordt gerealiseerd. Dit houdt jonge mensen in de gemeente en zorgt voor werkgelegenheid. Wat opviel was dat de PvdA Kollumerland c.a. maar liefst drie twintigers op de lijst heeft staan. Hiermee springt zij er uit als de jongerenpartij bij uitstek in de gemeente Kollumerland. Zij gaat zich hier dan ook heel erg voor inzetten.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button