Ajax wint simpel van Veendam 5-1

BUITENPOST  Woensdagavond speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Veendam op Sportpark De Swadde in Buitenpost. Onder belangstelling van maar liefst 4200 toeschouwers werd er om 19:00 uur afgetrapt. De eerste kansen waren toch geheel onverwacht voor Veendam waaruit zij brutaal in de 11e minuut door Robert Klatschner een 0-1 voorsprong  namen. Twee minuten later maakte Ajax alweer gelijk door Aras Özbiliz . De nieuwe aanvoerder van Ajax, Siem de Jong scoorde in de 25e min. De 2-1. In de 42e minuut maakte Viktor Fischer de 3-1 met een prima afstandschot.

In de 2e helft werd het hele team vervangen door de jeugdspelers die Ajax rijk is. Dat was dan ook in de wedstrijd te zien. Ajax scoorde nog twee keer door Joël Veltman en Lukoki, ook werd er nog een buitenspeldoelpunt afgekeurd.Eindstand werd 5-1 voor Ajax. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Abbink uit Neede was het voor de jeugd wachten totdat de spelers van Ajax kwamen om handtekeningen uit te delen of met de spelers op de foto mochten, de jeugd werd hiervoor ruim beloond door alle spelers van Ajax.