HoofdnieuwsRegionaal

Al 600 kinderen in beweging met Natuursprong

DROGEHAM – In  het Hossebos bij Drogeham deed alweer de 600ste leerling mee aan Natuursprong. Door  de  samenwerking van drie Natuur- en Milieueducatie Centra (NME) in Noordoost Fryslân is dit nieuwe beweegprogramma in de natuur een succes! Natuursprong kon hier gerealiseerd worden dankzij een landelijke subsidie en financiering door vijf gemeenten. Wethouders kwamen dinsdagmiddag een kijkje nemen hoe de kinderen de kans kregen om zich uit te leven in de natuur.

Terreineigenaren, zoals Staatsbosbeheer en It Fryske Gea, hebben hun natuurgebieden hiervoor beschikbaar gesteld. Kinderen kunnen spelen totdat ze groen zien.  Achtkarspelen-Fit is blij dat de kinderen in beweging zijn en ook de afdelingen sport en bewegen van de andere deelnemende gemeenten, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. , juichen dit toe.

Dinsdagmiddag 24 september zijn de kinderen van groep 3 en 4 van de CBS uit Harkema lekker buiten in beweging geweest onder leiding van speciaal hiervoor getrainde begeleiders. Ze ademden frisse lucht in, klommen, renden en leerden de natuur spelenderwijs van heel dichtbij kennen.

Na afloop vertelden ze aan de wethouders Antuma, Bos, Bijleveld en Rijpstra uit de verschillende gemeentes hoe leuk dit is: “Het verstopspel was heel spannend, ik ben heel hard weggerend. Ze konden me bijna niet vinden!” zegt een enthousiaste leerling.  “Meestal zit ik op woensdagmiddag achter de computer, maar morgen ga ik buiten spelen. ” roept een ander kind dat zojuist de spelwaaier heeft gekregen, boordevol ideetjes voor nog meer buitenspeelplezier. Ook de wethouders zelf mochten iets over hun natuurbeleving vertellen. Zo was wethouder Bos  altijd in het bos te vinden. Maar wat wil je ook met zo’n achternaam?

In het voorjaar, zomer en najaar staat Natuursprong op de agenda van de NME-centra. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de NME-centra.

 

Foto’s BL Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button