Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Al vijf jaar workshops Look Good Feel Better in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – De polikliniek Oncologie in ziekenhuis Nij Smellinghe heeft een jubileum te vieren. Eind november was het namelijk precies vijf jaar geleden dat de eerste workshop Look Good Feel Better in het Drachtster ziekenhuis werd gegeven. Deze workshop, over uiterlijke verzorging, is bedoeld voor patiënten met kanker en is een initiatief van de Stichting Look Good… Feel Better.

Deze Stichting biedt de workshop al vijf jaar aan, inmiddels via 75 ziekenhuizen in Nederland. Nij Smellinghe was hier als één van de eerste ziekenhuizen bij betrokken en ziet het als een waardevolle aanvulling op de zorg aan haar patiënten met kanker. De workshop wordt in Nij Smellinghe vier keer per jaar gehouden en ook de deelnemers zijn enthousiast.

‘Look Good Feel Better’ helpt patiënten om de uiterlijke gevolgen van kanker en de behandelingen hiervoor te verminderen, zodat ze weer meer zelfvertrouwen krijgen. Tijdens een twee uur durende workshop wordt advies gegeven over huid- en haarverzorging in een groepje van ongeveer twaalf patiënten.

Speciaal getrainde schoonheidsspecialistes van de Stichting laten stapsgewijs zien op welke manier de huid het beste verzorgd kan worden en hoe bijvoorbeeld uitgevallen wenkbrauwen bijgetekend kunnen worden. Ook is er een haarwerker aanwezig die laat zien wat er mogelijk is met haarwerken en is er gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven voor een haarwerk.

Op de website www.lookgoodfeelbetter.nl staat meer informatie over de workshop en zijn tips en adviezen te vinden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button