Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaalVideo's

Albert en Johan Brouwer Nederlands kampioen Duopaalzitten (video)

KOLLUM  –  Albert en Johan Brouwer  hebben het Duopaalzitten 2012 gewonnen!

Deze feestelijke avond werd begonnen met de Top 100 band Alice  Springs, zij speelden vanaf acht uur en de sfeer was fantastisch.

De belangstelling was groot deze zwoele zomeravond het was een groot feest naar de klok van tien uur. Een paar minuten voor tien uur kwam. Om vijf voor tien nam voorzitter Cor Hellinga het woord, hij bedankte een aantal mensen zoals buren en vrijwilliger en speciaal de paalzit EHBO er. Als eerste werd Jildert van de paal gehaald, hij bedankte direkt speciaal zijn vriendin en vroeg haar ten huwelijk,daarna mochten Mike en Remco van de paal, zij hebben  alle vier het record van 75 uren gehaald. Daarna kwam Kevin van de paal, hij was als duo gestard, maar helaas moest zijn zijn partner vanmiddag van de paal omdat het niet meer ging.

Eenmaal op het podium werd het woord gegeven aan wethouder Jelle Boerema, hij vervangt burgemeester Bilker. Johan en Albert ontvingen als eerste een medaille en de wisselbeker. Hierna werden er cheques uitgedeeld aan de paalzitters en werd een groot applaus gegeven.

Hierna ontvingen de enkelzitters, Jildert Helling, Remco de Poel en Mike Boorsma een medaille, zij hebben maar liefst 75 uren paalgezeten! Drie winnaars! Een cheque van 1500 euro gaan deze winnaars met zijn vieren delen. Ook Kevin doet mee omdat hij begonnen is als duozitter en als enkel-zitter is geëindigd.

Hierna overhandigde voorzitter Cor Hellinga  een cheque van 1000 euro aan Rob Kruijt van de Voedselbank Kollumerland.

Daarna werden ook de sponsors en iedereen bedankt waarna de paalzitters gefeliciteerd konden worden door familie, vrienden en bekenden.

Het paalzitafstapalarm is vanmiddag twee keer  gegaan! Vanmiddag tien voor drie is Dorrie Hilboezen afgestapt. Vijf minuten later stapte duozitter Hendrik van der Sluis ook af. Beiden zaten respectievelijk bijna 68 en 58 uur.

[youtube_video id=”lcA5wNPd2Vo“]

 

 

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

 

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button