Hoofdnieuws

Alle basisscholen in Kollum over op continurooster

KOLLUM – Met ingang van het nieuwe schooljaar hanteren alle basisscholen in Kollum het continurooster. Als laatste hebben de leerlingen van CBS Prins Bernhardschool een ‘vijf gelijke dagen-rooster’ gekregen, waarbij ze iedere dag van 08.30 tot 14.00 uur naar school gaan. De kinderen lunchen met hun leerkracht in de klas, waarna er bij goed weer uiteraard buiten gespeeld wordt.

Een continurooster biedt stabiliteit en overzicht, kinderen vinden het over het algemeen prettig dat elke schooldag dezelfde lengte heeft. Daarnaast ontstaat door de eenheid van schooltijden in Kollum meer ruimte voor gezamenlijke buitenschoolse activiteiten en sport. De PB-school, zoals de school in Kollum-Zuid wordt genoemd, viert de start van het nieuwe rooster met een pannenkoekenlunch.

Landelijk gezien is het aantal scholen dat het continurooster hanteert verzesvoudigt sinds 2011-2012. In Nederland gebruikt circa 40% van de basisscholen nog het traditionele rooster, waarbij de kinderen tussen de middag thuis of bij de tussenschoolse opvang eten en op woens- en vrijdagmiddag eerder vrij zijn.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button