HoofdnieuwsRegionaal

Alle basisscholen Noardeast-Fryslân en e.o dicht

KOLLUM – Met ingang van maandag 16 maart gaan de scholen van Noventa, ROOBOL, Arlanta, Noorderbasis en Nordwin College dicht. Dit is een voorzorgsmaatregel die de scholen nemen in verband met het coronavirus.

De scholen die vallen onder de koepels van Noventa, ROOBOL en Arlanta blijven dicht tot en met 29 maart.

De scholen die sluiten zorgen voor opvang van kinderen waarvan de ouders werken in de zogenaamde vitale beroepen (zorg, brandweer, politie, voedselvoorziening). Door de scholen worden voorbereidingen getroffen om thuisonderwijs aan te bieden waarbij leerlingen gebruik kunnen maken van digitale mogelijkheden.

Naast Arlanta hebben ook de koepels die vallen onder de stichting ROOBOL met dertien basisscholen in Noord- en Oost-Fryslân (Holwerd, Buitenpost, Boelenslaan, Harkema, Kootstertille, Dokkum, Damwâld, Feanwâlden, De Westereen, Kollum, Surhuisterveen en Twijzelerheide), de stichting Noventa met elf basisscholen (Surhuisterveen, Gerkesklooster, Buitenpost, Kootstertille, Twijzel, Twijzelerheide, Drogeham, Harkema, Surhuizum en Augustinusga) en PCBO Dantumadiel (Broeksterwâld, De Westereen, Feanwâlden, Wâlterswâld, Rinsumageast en Damwâld) zijn tot 30 maart dicht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button