HoofdnieuwsRegionaal

Alle kinderen in Achtkarspelen FierFit!

In een sportief T-shirt met bijpassend logo gaf wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen donderdagmorgen bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost het startschot voor FierFit!. ‘Dit is uniek in de regio, zo’n mooie spontane samenwerking van partijen! Ik hoop dat jullie veel kinderen en ouders gaan helpen. Zodat ze allemaal trots zijn op zichzelf!’. Bij het startschot waren de vijf samenwerkende partijen aanwezig:  Bewegingscentrum Switte, Kinderdiëtisten Friesland, Kinderfysiotherapie Buitenpost, Achtkarspelen Fit!, Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen.

 

Gezonde levensstijl stimuleren

De gemeente wil met het project Achtkarspelen Fit! een gezonde levensstijl stimuleren voor de inwoners van Achtkarspelen. De activiteit FierFit! richt zich op kinderen met overgewicht en past hier uitstekend binnen. Dietha Pauw van de Switte, belde ruim een half jaar geleden met Marjan de Boer-Klunder, gemeentelijk projectleider Achtkarspelen. Pauw had gehoord van Achtkarspelen Fit! en wilde kinderen met overgewicht helpen, samen met andere organisaties. Het uitvoeringsplan werd gemaakt en nu is het al zover, FierFit! is gestart!

 

FierFit! voor kinderen met beginnend overgewicht

FierFit! is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar met (beginnend) overgewicht. Kinderen worden samen met hun ouders gemotiveerd meer te bewegen en krijgen voedings- en leefstijladvies. Dit alles onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en pedagoog en tegen slechts een kleine financiële bijdrage. Petra Meijer, GGD Fryslan: ‘Het gaat vaak om kleine dingen in het gezin. Zoals: kan er iets minder mee naar school als pauzehap? En: als je dochter op voetbal zit en keeper is, beweegt ze dan voldoende?’. Ouders en kinderen weten het vaak zelf wel, FierFit! geeft net even dat steuntje in de rug, samen kom je vaak snel tot goede ideeën.’ Marielle Bleeker, Kinderdiëtisten Friesland, roemt de samenwerking met de pedagoog: ‘Praten met je kind en zorgen dat het kind zich lekker in zijn lijf voelt, dat wil toch iedere ouder!’

 

Op dinsdag 17 september om 17.00 uur volgt nog een informatiebijeenkomst voor belangstellende ouders/verzorgers bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Tijdens deze bijeenkomst wordt precies uitgelegd wat het programma inhoudt, wat er van de deelnemers verwacht wordt en wat de deelnemers mogen verwachten.

 

Op www.kinderfysiotherapiebuitenpost.nl staat alle informatie over de inhoud van het programma , de informatiebijeenkomsten en hoe je je kunt aanmelden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button