HoofdnieuwsRegionaal

Ambassadeurs steunen de vereniging Noardlike Fryske Wâlden

BURGUM – Weerman Gerrit Hiemstra, bestuurder Joop Atsma, amazone Hester Klompmaker en voetbaltrainer Ronnie Pander zijn ambassadeur geworden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW). De vier bekende (oud-) inwoners van Noordoost-Fryslân steunen het werk van de vereniging en dragen het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden een warm hart toe. Daar waar mogelijk zetten de ambassadeurs zich in voor de vereniging.

De koepelorganisatie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer wil meer bekendheid geven aan het werk van de ruim duizend aangesloten boeren en particulieren. “We willen graag dat de inwoners van de regio volop kunnen genieten van ons prachtige landschap en tegelijkertijd het onderhoudswerk van onze leden waarderen. Daarom betrekken we nu ambassadeurs bij de promotie”, zegt NFW-voorzitter Douwe Hoogland.

Favoriete plek

De vier ambassadeurs hebben een sterke binding met de Noardlike Fryske Wâlden en ieder hun eigen favoriete plek. Gerrit Hiemstra, meteoroloog/weerpresentator en oud-inwoner van Sumar: “Mijn favoriete locaties zijn It Heechsân en de Sumarreheide.” Joop Atsma uit Surhuisterveen, politicus en (sport)bestuurder, noemt naast It Heechsân nog een aantal plekken die hij erg mooi vindt. “Ik pak graag de fiets om in de omgeving van Eastermar te toeren, maar ook over de Krúswei boven Harkema en de Ieswei bij Jistrum.” Deze streek leent zich bij uitstek ook voor paardrijden, aldus amazone Hester Klompmaker uit Buitenpost. “Daarnaast vind ik de Mûntsewei bij Veenklooster prachtig met die grote eiken.” De absolute favoriet van Ronnie Pander uit Surhuisterveen, oud-voetbalprof en jeugdtrainer bij SC Heerenveen, is de Mûntsegroppe bij Harkema. “Schitterend met die vele kilometers aan zandpaden.”

 

Genieten

Alle vier respecteren het agrarisch natuur- en landschapsbeheer door de vereniging NFW. De leden onderhouden 150 kilometer houtwallen, 1.500 kilometer elzensingels en honderden pingo’s en dobben. Verder doen ze aan botanisch beheer, weidevogelbeheer en bieden ze foerageermogelijkheid aan ganzen. “De diversiteit in de natuur begin ik steeds meer te waarderen sinds ik betrokken ben bij de NFW”, erkent Pander. De ambassadeurs genieten van het eeuwenoude coulisselandschap met een rijke biodiversiteit. Hiemstra: “Boeren en particulieren zorgen ervoor dat het unieke landschap in stand blijft.” Dat beaamt Klompmaker: “Goed dat ze bewust bezig zijn met natuurbeheer en onderhoud van het landschap.”

 

 

Fotobijschrift: Weerman Gerrit Hiemstra, bestuurder Joop Atsma, amazone Hester Klompmaker en voetbaltrainer Ronnie Pander zijn ambassadeur geworden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button