Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ambtenaren Achtkarspelen fietsen 23.505,8 kilometer voor The Hunger Project

BUITENPOST – Wethouder Klaas Antuma overhandigde op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, een cheque aan mevrouw Jos Ikink van het Millenniumnetwerk Fryslân. Ambtenaren van Achtkarspelen fietsten deze zomer 23.505,8 kilometer. De gemeente sponsorde elke kilometer met € 0,015. In totaal is er € 352,59 bij elkaar gefietst voor the Hunger Project.

Ambtenaren van de gemeenten Achtkarspelen fietsen voor een duurzamer milieu, maar ook voor het goede doel. Dit jaar hadden ze zelf gekozen voor het goede doel ‘The Hunger Project’. De bijdrage van de gemeente is verdubbeld door Wilde Ganzen en de Robertson Foundation. Een extra motivatie voor de ambtenaren om veel te fietsen.

The Hunger Project is een internationale organisatie die een strategie heeft ontworpen die structureel honger uit de wereld kan helpen. De strategie is gebaseerd op vertrouwen in de mogelijkheden en het potentieel van mensen. Investeringen in de kennis en vaardigheden van de mens en het stimuleren om eigen kwaliteiten en creativiteit aan te boren staan centraal. Op deze manier bedenken mensen zelf de oplossingen op lokaal niveau. Zo kunnen zij hun ontwikkeling en die van de omgeving waarin zij leven, in eigen hand nemen.

Dat het een goede strategie is, blijkt uit de waardering van de Verenigde Naties. De VN hebben aangegeven dat de strategie van The Hunger Project integraal aan acht millenniumdoelen werkt. Deze doelen zijn door 189 landen vastgesteld in het jaar 2000 en gaan over een toekomst waarin geen extreme armoede meer voorkomt en we in een duurzamer milieu leven.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button