HoofdnieuwsRegionaal

Ambtenaren fietsen 29.538 kilometer voor Stichting Opkikker

BUITENPOST – Vijfendertig ambtenaren van de gemeente Achtkarspelen stonden van 1 april tot 1 oktober ‘op ‘e trapers’ voor een goed doel, het milieu en hun eigen gezondheid.

Per gefietste kilometer werd €0,015 gespaard. Dit heeft €443,07 voor de Stichting Opkikker opgebracht. Deze stichting verzorgt uitjes voor gezinnen, waarvan een kind langdurig onder behandeling is, in verband met een chronisch fysieke aandoening.

Vorige week reikte wethouder Gerda Postma van de gemeente Achtkarspelen de cheque uit aan de dertienjarige Ranna Yacoub. Zij is ambassadeur van de Stichting Opkikker en heeft een handicap, waardoor ze moeilijk loopt en praat. Ranna vond het geweldig, maar ook erg spannend. Samen met haar zusje vertelde ze dat ze zelf ook activiteiten organiseerde voor de stichting en dat ze al een paar keer erg leuk op pad is geweest.

Van de uitreiking en het gesprek met Ranna is een filmpje gemaakt. Op maandagmiddag  27 oktober konden de fietsers zien hoe de uitreiking is verlopen en wat de Stichting Opkikker met het geld doet. De wethouder bedankte de fietsers voor hun inzet en noemde het een winwinwin situatie. Voor de fietsers stond een duurzame high tea klaar, met biologische streekproducten van plaatselijke leveranciers.

‘Op ‘e trapers’ is een actie in de gemeentes Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, waarbij woonwerkverkeer op de fiets in beeld wordt gebracht. De beloning voor het fietsen ligt niet in materiële doelen, maar in zorg voor je eigen gezondheid, het milieu en het goede doel. Met de actie hebben de fietsers 29.538 kilometer afgelegd, zo’n 5.000 kg CO2 bespaard, 2.100 liter benzine bespaard en behoorlijk wat calorieën verbrand.

In Achtkarspelen wordt Op ‘e trapers geïnitieerd door Achtkarspelen Fit, Duurzaamheid en NME.

 

 

Foto bijschrift: overhandiging cheque Ranna Yacoub en wethouder Gerda Postma,
Foto: BL Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button