Anjum drukt buur Oostergo verder in de zorgen

ANJUM – Op een winderig maar zonovergoten Kolkenfjild te Anjum bezorgden de buren Anjum en Oostergo de toeschouwers op een spannende wedstrijd. Het was niet goed, maar het wedstrijdbeeld zorgde ervoor , zeker in het eerste uur, dat deze Kolkenderby “alle kanten “op kon gaan. Na 90 minuten wist Anjum de vijfde overwinning op rij te boeken, terwijl de buren uit Ee teleurgesteld richting kleedbox gingen.

Linksachter Ietzen Eise Kloosterman zorgde voor het eerste wapenfeit in deze sportieve derby. Zijn vrije trap werd op juiste waarde geschat door de Oostergo verdediging, en belandde naast het doel. Ook de gasten wisten door te dringen in het hart van de Anjum defensie. Van ruim 20 meter volleerde Johannes Huisman de bal op de lat boven de verbouwereerde Anjum doelman. De rebound leek binnen getikt te worden door Lieuwe Bote Sytsma. Andre Turkstra kon ternauwernood een treffer voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Enige minuten later lobde Sytsma de bal over de uitkomende Anjum doelman in het net. Na bijna twintig minuten spelen was de Oostergo doelpunten maker dichtbij de 0-2. De bal leek in het doel te verdwijnen, toch rolde het leren monster gelukkig voor de thuisclub voor het doel langs. Misschien was dit wel het keerpunt in de wedstrijd. Nog geen zestig seconden later maakte Raymond Braaksma handig gebruik van slecht verdedigen aan Oostergo zijde. Zijn inzet verdween onder de vallende doelman Hoekstra in het Oostergo doel. Na deze gelijkmaker bleven de toeschouwers verstoken van spannende momenten voor een van beide doelen. Weliswaar probeerde Brandt schaap het van afstand, schoot Ietzen Eise Kloosterman naast, de tussenstand van 1-1 stond ook bij het drinken van het kopje thee op het scorebord. Een terechte tussenstand.

Na de hervatting was het even wachten op het eerste gevaar. Het was Wiebe Wessel Bos die zijn inzet op het dak van het doel zag belanden, die voor de eerste mogelijkheid zorgde. Ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. Na een afgeslagen vrije trap van Johannes Meinsma,redde Andre Turkstra bekwaam op een harde schuiver van Sjoerd Zijlstra. Het was in een fase van de wedstrijd die het predicaat meer spannend dan fraai mee zou krijgen.

Halverwege de tweede helft kwam Anjum op voorsprong toen Johan Boersma zijn inzet onhoudbaar in het doel van keeper Hoekstra zag verdwijnen. Het was tevens het sein voor de gasten om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Met name Lieuwe Bote Sytsma deed van zich spreken. Het was echter telkens Andre Turkstra die reddend optrad. Met nog ruim een kwartier op de klokken, maakte Raymond Braaksma aan alle onzekerheid een einde. Heel beheerst schoot hij de 3-1 in het doel van de gasten. De wedstrijd was gespeeld, hoewel beide teams mogelijkheden kregen om de stand op het scorebord te wijzigen. Het bleef echter 3-1.

Zaterdag speelt Anjum uit tegen Leovardia. Aanvang 14.30 uur.

Anjum 1- Oostergo 1 3-1

Scheidsrechter: dhr.T.R.Baar, Oldehove